PC za muziku

Re: PC za muziku

PostPostao/la yoke » Pet lip 27, 2014 11:05 am

tom_hifi napisao:Previše misliš :D

kad imam vise vremena nego novaca :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Edison » Pet lip 27, 2014 1:09 pm

yoke napisao:IGLE...cca500kn (ako se ne varam) ali i na to bi uzeo xmos modul..pa dodjem na 850kn...

IGEL je 200 kn + PDV + transportni troskovi. Ukupno 280kn. Salje firma iz Zadra. Ja ga kupio. Provjerio da li radi, i radi.
Za sad mi stoji jer ne znam kako bih ga spojio na mrezu i upravljao s nekim mobitelom. Moj Ericsson T68 ima 12 godina i nema sanse s njim nesto upravljati... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Pet lip 27, 2014 1:33 pm

moj frend si je kupio malog Lenova i preko njega sluša glazbu sa NAS diskova, to je kompletno
računalo i za ostale stvari, ne samo muziku... uživo je jako zgodno, tiho, malo 15x19x2 cm
cijena mu je oko 2200 kn... jedina mana

lenovo-iq190-open.jpg

ja bih si slagao nešto ovakvog, tu procesor dolazi več ugrađen na ploču:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130568
AMD_fusion.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la denis_vz » Pet lip 27, 2014 1:53 pm

Tko želi, može kod mene nabaviti gotove audio servere različitih konfiguracija... Inače takve stvari slažem...
(EDIT: izbačene reklame, koje ne spadaju u ovu rubriku...)
Zadnja izmjena: denis_vz; Pet lip 27, 2014 3:00 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
denis_vz

PostPostao/la denis_vz » Pet lip 27, 2014 2:01 pm

EDIT: izbrisano...
Zadnja izmjena: denis_vz; Pet lip 27, 2014 3:01 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
denis_vz

PostPostao/la tubeman » Pet lip 27, 2014 2:20 pm

Denis, ovo iznad radije stavi u rubriku PRODAJE se.
Ne znam zašto tako grčeviti želiš DIYerima nešto prodati.
Možda bi bilo za očekivati da dečkima pomogneš riješiti probleme za koje si tako gorljivo govorio da ih nema, a počinju se pojavljivati.
Nemoj se ljutiti, ali stječe se neki sasvim krivi dojam.

Inače, budući ionako svi sve znaju (pogotovo lijepiti slike s neta, posebno s eBaya :) :) ), bojim se da se neću turati u daljnju diskusiju.
Koga bude zanimalo moje ozbiljno mišljenje, rado ću mu odgovoriti na PM ili kako drugačije.
Naravno, ne očekujem da će ono biti svima prihvatljivo.
Odmah bih se izjasnio da me ne zanima "najjeftinije i najbolje" (s naglaskom i na jedno i na drugo).
Dobrih i jako dobrih izvora zvuka imam praktički na desetke pa znam što trebam očekivati. Barem toliko ili više.
U računalni "HIGH-END", pa čak niti u prosječnu kvalitetu za 500 kuna ne vjerujem :(
Izvor zvuka doživljavam izuzetno ozbiljno i ne zanimaju me skalamerije i "dobro za tu cijenu".
To ne znači da sve skupa mora biti i skupo.
Uostalom, još uvijek vrijedi ona ponuda iz druge teme. Isprobajmo, usporedimo, komentirajmo "u živo" a ne u kibidabi verbalnoj varijanti.
Ozbiljni rezultati nemaju alternativu u gomilanju postova i keljenju slika s neta.
Kada bude gotov prvi od "projekata", staviti ću ga na "javnu raspravu" i seciranje.
Ono što sigurno znam je to da to neće biti skalamerija na žicama, i biti će do kraja autorski uradak :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la denis_vz » Pet lip 27, 2014 3:26 pm

tubeman napisao:Denis, ovo iznad radije stavi u rubriku PRODAJE se.
Ne znam zašto tako grčeviti želiš DIYerima nešto prodati.
Možda bi bilo za očekivati da dečkima pomogneš riješiti probleme za koje si tako gorljivo govorio da ih nema, a počinju se pojavljivati.
Nemoj se ljutiti, ali stječe se neki sasvim krivi dojam.

Izbrisano, sorry za nepozvanu reklamu... BTW, fotke su moje, nikakav ebay, to su računala kod mene doma, sam sam ih složio i fotkao. Ne znam otkud tu ebay?

Inače, "gorljivo sam tvrdio" da nema problema s računalima koje ja slažem - od Igela, Neowarea, pa dalje... Kod toga i dalje stojim. I dalje "gorljivo" zagovaram Linux umjesto Windowsa (ili bilo čega drugoga) u audio okruženju. No, Linux treba znati podesiti - kao uostalom i Windowse i bilo što drugo :)
A što se tiče rješavanja problema (pod Linuxom), mogu pomoći onima koji koriste manje-više standardne stvari. Yoke koristi DAC za koji ne postoje gotovi driveri niti procedura spajanja na RasPi, pa tu ne mogu biti od neke velike koristi. Mogu pomoći i rado pomažem kod stvari koje sam i sam prošao (Linux i postizanje "bitperfect" zvuka, USB DACovi, slaganje sučelja, itd.), i to i inače radim. No, kad netko krene u nepoznate vode, kao Yoke, bojim se da ne mogu puno napraviti, pogotovo ne "na daljinu"...

A za zvučni "okršaj kod OK korala" :) - čeka se Žarulafest, ako sam dobro skužio? Makar, ako ima interesa, lako ja donesem tu svoju kramu bilo gdje na slušanje i prije Žarulafesta... Nije nikakva frka.
denis_vz

PostPostao/la Zmajz » Pet lip 27, 2014 4:59 pm

Jedno pitanje glede USB veze. USB treba konverter da bi signal pretvorio u S/PDIF ili I2S pa onda u DAC. Ima li tih malih računala koji daju van direkt jedan od ova dva protokola, ili treba posebna kartica (ima li ih uopće?) i može li se to uopće nenkako izvesti. Znam da i najbezvezniji CD/DVD drajv (barem starije generacije) ima digitalni (S/PDIF) izlaz, ali ostali audio signali ( sa neta ili HDDa)???
Mislim, ono, da se izbjegne ta USB-S/PDIF konverzija...
Npr. PCI kartica?
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la denis_vz » Pet lip 27, 2014 5:25 pm

Zmajz napisao:Jedno pitanje glede USB veze. USB treba konverter da bi signal pretvorio u S/PDIF ili I2S pa onda u DAC. Ima li tih malih računala koji daju van direkt jedan od ova dva protokola, ili treba posebna kartica (ima li ih uopće?) i može li se to uopće nenkako izvesti. Znam da i najbezvezniji CD/DVD drajv (barem starije generacije) ima digitalni (S/PDIF) izlaz, ali ostali audio signali ( sa neta ili HDDa)???
Mislim, ono, da se izbjegne ta USB-S/PDIF konverzija...
Npr. PCI kartica?

Nemam nekog velikog iskustva sa s/pdif konverzijama: velika većina stvari koje sam slagao idu na vanjski USB DAC, tako da nisam polagao previše pažnje na s/pdif vezu. Inače bi mogla ići PCI kartica sa s/pdif coax izlazom. I ono malo računala koja već imaju s/pdif uglavnom imaju toslink (optički) izlaz, koji je onda ograničen na 24/96, i općenito nije neka velika sreća :(
95% DAC-ova koji su mi prošli preko ruku bili su USB. Dakle, USB kabel iz računala u DAC, iz daca analogni signal (RCA činč) u pojačalo, i ćao đaci... nema brige.

Moram priznati da sam nedavno imao na "obradi" jednu takvu kombinaciju sa s/pdif ulazom u Bryston BDA-1 (kojemu je USB više za pokazivanje nego za korištenje), i na kraju je nisam uspio upogoniti pod Linuxom kako valja. Bilo je tu svega: i loših kabela s komp. kartice na Brystona, i Brystonovog čudnog ponašanja... šteta, jer to inače odlično svira :think:
denis_vz

PostPostao/la joe dalton » Sub lip 28, 2014 12:31 am

tubeman napisao:Inače, budući ionako svi sve znaju (pogotovo lijepiti slike s neta, posebno s eBaya :) :) ), bojim se da se neću turati u daljnju diskusiju.
Koga bude zanimalo moje ozbiljno mišljenje, rado ću mu odgovoriti na PM ili kako drugačije.
Naravno, ne očekujem da će ono biti svima prihvatljivo.
Odmah bih se izjasnio da me ne zanima "najjeftinije i najbolje" (s naglaskom i na jedno i na drugo).
Dobrih i jako dobrih izvora zvuka imam praktički na desetke pa znam što trebam očekivati. Barem toliko ili više.
U računalni "HIGH-END", pa čak niti u prosječnu kvalitetu za 500 kuna ne vjerujem :(
Izvor zvuka doživljavam izuzetno ozbiljno i ne zanimaju me skalamerije i "dobro za tu cijenu".
To ne znači da sve skupa mora biti i skupo.

Baš sam se ponadao nekom konkretnom odgovoru i konstruktivnoj argumentiranoj raspravi, a sad se hoćeš ovako povući zbog par bezveznih postova. :naughty:
Slažem se da fali moderacije i da nisam temu pokrenuo s ciljem da se svako pohvali s onim što ima (Tom!) ili što bi htio imati (Kutak!) i rasprava začas ode u krivom smjeru. Ali to je forum, svatko može pisati što želi i to je valjda poznato pa se nećemo zbog toga uzrujavati niti dizati nos valjda? :)
Konkretno naginjem tome da kupim Igel PC i napravim po Denisovoj fromuli PC isključivo za muziku.
Prednosti su što je jednostavan, pasivno hlađen i ima sve što treba, ni manje ni više, za taj zadatak.
Nekako mi se čini da se ti ne slažeš s tim pa bi volio čuti konkretne argumente protiv i neku alternativu?
U osvrtu na "malinu" si napisao da se za približno istu lovu može dobiti bolje rješenje (citirano u prvom postu teme), a sad pišeš da ne vjeruješ da se za 500 kuna može dobiti čak niti prosječna kvaliteta?
joe dalton

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka