Aleph J

Re: Aleph J

PostPostao/la Edison » Sub vel 28, 2015 10:00 am

ziki napisao:Ovo bi trebalo zvučati bolje od trojke. Baš me zanima.

I mene zanima. Cut cemo...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la dadod » Sub vel 28, 2015 12:50 pm

Edison napisao:
dadod napisao:Gdje se mogu kupiti ovakovi lijepi hladnjaci, jos bolje ako su crni??

Vec par godina nabavljam hladnjake u Elektrokemu. Imaju web trgovinu i prodaju Fischerove hladnjake.

http://www.novelius.eu/wstest/index.php?route=product/category&path=36_40_66&sort=p.price&order=ASC&page=2

Ovdje sam koristio hladnjake SK510 150 AL. To je hladnjak s nazubljenim rebrima dimenzija 160x150mm. Ja sam dva takva spojio u hladnjak 150x320mm. U katalogu i standardno nema takvih hladnjaka duzine 150mm, ali buduci da ih Fischer reze iz dugackog profila, a gospodin Paulin iz Elektrokema je vrlo ljubazan, dogovorio je da se u tvornici izrezu hladnjaci na visinu 150mm. Ovog tipa nema crno eloksiranog, drugih tipova ima. Mozda bi se dalo dogovoriti i da se ovo eloksira u crnoj boji, ako bi bila nesto veca narudzba. Hladnjaci stignu pouzecem i zadovoljan sam s Elektrokemovom uslugom. Hladnjaci nisu preskupi, tesko ih je bilo gdje naci povoljnije. Moja preporuka za Elektrokem.

Kupovao sam vec kod Elektrokema, ali samo male hladnjake, veliki mi se cine preskupi. Sjecas li se koja je bila cijena?
dadod

PostPostao/la s@ki » Sub vel 28, 2015 1:11 pm

i onda se iskrcaš za hladnjake prek soma i po kuna, čekaš prek mjesec dana jer naravno na lageru nema ni pol toga što imaju na webu i dođu savršeno eloksirani sa flekama taman tamo gdje netreba. pas mater.
al ajd.. možda sam prezahtjevan
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Edison » Sub vel 28, 2015 1:45 pm

dadod napisao:Kupovao sam vec kod Elektrokema, ali samo male hladnjake, veliki mi se cine preskupi. Sjecas li se koja je bila cijena?

Mislim da sam 4 hladnjaka 160x150mm platio pouzecem oko 510 kn. Posto sam "stari kupac" imam mali popust kod njih, a postarina je bila kojih 50 kn jer je to veliko i tesko. No, ukupno gledajuci 500 kn je zaista niska cijena za takva 4 hladnjaka. Hladnjak visine 150mm slozen od dva takva komada trebao bi imati toplinski koeficijent od 0,28 K/W sto je prilicno dobro.

s@ki napisao:i onda se iskrcaš za hladnjake prek soma i po kuna, čekaš prek mjesec dana jer naravno na lageru nema ni pol toga što imaju na webu i dođu savršeno eloksirani sa flekama taman tamo gdje netreba. pas mater.
al ajd.. možda sam prezahtjevan

Cijenu vidi gore... ;) doduse, trebalo je 4 komada povezati u dva hladnjaka, pa idu jos aluminijske trake, vijci, busenje, itd... ali cijena je vise nego povoljna... :dance:. Cekao sam oko 4 tjedna jer je bila specijalna narudzba, ali moguce da bih toliko cekao i inace. Meni to nije puno... pojacalo ovakvog kalibra ne radi se svaki dan pa dok stignu kondenzatori, FET-ovi, plocice, oni 2SJ74BL jfetovi... stignu i hladnjaci. Ovi nisu eloksirani, obican aluminij.

Evo sad ih poliram brusnim papirom. Hladnjaci su piljeni vjerojatno cirkularnom pilom ili reznom plocom i dobro su odrezani, ali ostane onaj kruzni izgled rezanja. Sad ja to brusim s najmanje tri granulacije brusnog papira, da se ne vide tragovi rezanja. Puno posla i mucno :doh:... nije nuzno jer i originalno izgleda dobro, ali ovako ce izgledati jos bolje, kad vec sebi radim... :)

Malo pauziram od smirglanja pa odgovaram na forumu... to je puno lakse... ;)
Edison

PostPostao/la s@ki » Sub vel 28, 2015 1:52 pm

500kn nije puno, ja sam svoje(budu slike uskoro) platio daaaaaaaaaaaaaaleko više.
No i veći su dosta i eloksirani.

Al kako kažeš, nije da ga radiš svaki dan.
Zapravo se cifra za ovog mog popela na cca 1000 ojra.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Edison » Sub vel 28, 2015 2:05 pm

s@ki napisao:500kn nije puno, ja sam svoje(budu slike uskoro) platio daaaaaaaaaaaaaaleko više.
No i veći su dosta i eloksirani.

Recesija je... nikom nije lako pa sam trazio i skombinirao hladnjake koji me nisu dosli puno...

s@ki napisao:Al kako kažeš, nije da ga radiš svaki dan.
Zapravo se cifra za ovog mog popela na cca 1000 ojra.

Ne smijem ni zbrojiti troskove za svoj, da me ne strecne... ;)
Nadam se da ipak necu probiti troskove od 5.000 kn... :?
S hladnjacima i kondenzatorima sam prosao malo jeftinije, ali sve drugo je novo i s poprilicnim cijenama.
Ovo ne moze biti jeftino ako se napravi kako treba...
Edison

PostPostao/la Edison » Sub vel 28, 2015 9:11 pm

Evo rezultata danasnjeg rada. Napravljena je plocica na kojoj leze toroidi.

AJ-0512.jpg

AJ-0513.jpg

A evo i rezultata smirglanja hladnjaka...

AJ-0515.jpg

Ovdje se vidi da je na spoju hladnjaka na jednom nedostajalo malo materijala, ali nista strasno... :)
Rezane povrsine su poravnate i ostri rubovi su malo zaobljeni.

AJ-0521.jpg

Mogu poceti s montazom i ozicavanjem...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la yoke » Ned ožu 01, 2015 12:36 pm

ovo sam htio postati pred par dana ali nikako da uhvatim vremena;

imam doma viska ruckica od namjestaja...alminijske...
samo ne znam dali ce ti pasati dimenzije
cca17cm duzine i 3.5cm ''visine/dubine''

pa ako ti pasu javi da ti ih posaljem
(imam ih desetak komada...mozda vise)

Slika
Slika
Slika
yoke

PostPostao/la Edison » Ned ožu 01, 2015 2:32 pm

yoke napisao:ovo sam htio postati pred par dana ali nikako da uhvatim vremena;

imam doma viska ruckica od namjestaja...alminijske...
samo ne znam dali ce ti pasati dimenzije
cca17cm duzine i 3.5cm ''visine/dubine''

pa ako ti pasu javi da ti ih posaljem
(imam ih desetak komada...mozda vise)

Hvala yoke. Za ovo pojacalo mi ne odgovaraju, ali mogle bi biti dobre za neke cjevase koje mislim raditi.
Bilo bi mi dovoljno 4 ili 6 komada... Ako ti ne trebaju, posalji mi 6 kom.

Za ovo pojacalo mi trebaju ruckice kakve i inace koristim, razmak izmedju vijaka je 96mm, ali trenutno ih ne mogu naci. Povrsina nije kromirana, nego to trgovci zovu saten-krom, blago matirano. Evo ih na mini Alephu...

MA-0450.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la Edison » Ned ožu 01, 2015 2:48 pm

Evo, napajanje oziceno. Nedostaju samo transformatori kako bi fotografije bile preglednije.

AJ-0523.jpg

AJ-0525.jpg

A evo i transformatora...

AJ-0526.jpg

AJ-0527.jpg

Pusteno u pogon, i radi... :)
DC-blocker valjda radi, soft-start radi, napajanja rade... Napon bez opterecenja je +/-24,5V. Sve kako treba.
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika