Da se malo ja uključim u temu. Već duže vrijeme razmišljam o jednom zanimljivom projetiću u svrhu mog mota "smrt svičerima, sloboda linarnosti".

Kako u labosu imam dva svičera,jedan je u skopu i taj se ne može nadomjestiti sa nečim drugim, drugi je u PCu i taj bi lijepo maknuo i stavio nešto linearnoga. Naravno imam miniITX matičnu sa integriranim CPUom tako da je potrošnja recimo to tako zanemariva u usporedbi sa gamerskim PCima. Recimo da bi išao na nekih 2A struje po railu napajanja.
Nekakav koncept koji sam zamislio je recimo ovakav. Jedna GLED referenca napajana sa posebnim napajanjem. Referentni napon sa nje onda ide na tri serijska regulatora 3,3:5:12V i to bi bilo to. Možda ako je potrebno staviti nekakav buffer između reference i regulatora. Ne treba ići na nikakva LDO riješenja serijskog regulatora jer potrošnja nije velika, a ima se i aluminija da se ohladi ta disipacija. Naravno da će ići nekakav ATX monitor čip koji će pratiti što se dešava sa napajanjem,da u slučaju nekog problema ugasi napajanje.
Ne treba nikakav kompliciran serijski regulator već sam mislio krenuti sa onim kojeg si mi predložio na početku teme, samo malo pojačati seriski tranzistor i ako neće biti dovoljno struje za ganjati bazu dodati mu još jedan manji tranzistor kao driver.