A što ću drugo kad sam ekstra zadovoljan DHT-om zasad. Dali je to samo moje umišljanje, dali je to neka "čarolija", ne znam, ali DHT, kako mi je i Harkonen pričao, je nešto "najbolje" (namjerno stavljam pod navodnike). Kako već imam jedan završeni projekat s DHT cijevima, volio bih još i pripadajući preamp napraviti.
Ovdje u obzir dolazi 4P1L s transformatorskim izlazom. Za to će nam odlično poslužiti već isprojektirani transformatori s Davorinove strane, a koji se mogu naručiti kod Branka iz Odeona.
http://diy-audio.com.hr/viewtopic.php?f=19&t=2351
davorin napisao:- (2 : 2) ,ili (1+1 : 1+1) ,ili (2 : 1+1) ,ili (1+1 : 2) ,ili (1 : 1) ,ili (1+1+1 : 1) ,ili (1 : 1+1+1)
- 10kOhma : 10kOhma sa spojem (2 : 2); 20Hz-20kHz +/-0,5dB uz Idc=25mA
- Idc=30mA (max)
- Pmax=2W
- L veće od 200H uz Idc=25mA i sve sekcije serijski spojene kao prigušnica
- L veće od 54H:54H u spoju (2 : 2)
U ovom pretpojačalu prijenosni odnos bio bi 3:1. Bias i grijanje cijevi bih napravio identično kako i u GM-70 projektu, uz naravno, pomalo prilagođene sheme samo za ovu upotrebu.
Shema pretpojačala (fali još par elemenata):
E sad, na ulaz bih stavio 10K potenciometar. Trebat ću pomoć oko prijenosnog omjera transformatora i samog spajanja njegovih izvoda, kao i teret koji se očekuje na primaru/sekundaru (koliki bi bio induktivitet u tom slučaju?). Da vidim kako se to najlakše može izračunati, da još naučim nešto
Nakon toga, ostaje još anodno napajanje, no, ono će zaista biti peace of cake. 25mA struja kroz 4P1L, treba još odrediti dali ću isto ići samo na RC članove ili bi se upotrijebila i prigušnica u napajanju.
Ovo bi mogao biti vrlo dobar i zanimljiv projekat, pa se nadam i nekoliko praktičnih savjeta, a može i nekoliko zainteresiranih također koji bi voljeli raditi ovako nešto.

Ovo je meni lično jako interesantan projekat...