7543 i 6P7S mini blokovi

Re: 7543 i 6P7S mini blokovi

PostPostao/la pamook » Čet sij 19, 2017 8:24 pm

...kazu da dok je dim unutar uredjaja, nema problema.... ali ja sam cuo i za bezdimni barut, pa..... :shifty:

ako ovo prodje bez bigbadabum, onda mogu i jednu ljutu u to ime :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Čet sij 19, 2017 8:32 pm

...na ulazu imam 1kHz signal oko 1,2Vpp.... to je najvise sto mogu pustiti kroz pojacalo a da ne dobijem uleknuce na gornjem dijelu sinusoide (na izlazu, naravno).... sa tih 1,5Vpp na izlazu mjerim oko 12,5Vpp na dummy load-u od izmjerenih 7R (imam dva 10W 10R u paraleli plus jos jedan 2W 1,2R u seriju s njima, izmjereno kaze ravno 7R)....

E sad, kazu po bespucima neta da je to onda ovako:

Vpp / 1.4142 = Vrms

Vrms=8,83V

dalje kazu da je P=U2 / R

pa dobijem P=77,96 / 7 = 11W

:shock:

otkud sad 11W a "trebalo" bi bit oko 4,5W - 5W?

doduse, dim je jos unutra, a moram maknut multiturn pot iz povratne veze i stavit obicni jer ovaj ja vrtim i vrtim a razlike skoro pa nista (na skopu)....

jesam fulao negdje nesto? Osim sto sam ovaj put profulao Yoke sindrom :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la davorin » Čet sij 19, 2017 8:47 pm

Napon od 1,2Vpp je ~0,85Veff, pa bi trebao smanjiti ukupni otpor u povratnoj vezi na onu vrijednost gdje niti pri pobudi od minimalno ~1Veff (još bolje ~1,2Veff~1,3Veff!) neće doći do vidljivih izobličenja.
Jesu li dobivena mjerenja snage (kalkulacijom) pri ulaznom naponu od 1,2Vpp, ili 1,5Vpp?
davorin

PostPostao/la pamook » Čet sij 19, 2017 8:53 pm

Pri 1,2Vpp, moze se ocitati sa zadnje slike - prva sonda je na ulazu, druga (desna) na izlazu iz pojacala...
pamook

PostPostao/la pamook » Čet sij 19, 2017 8:57 pm

...evo i fotka kako to izgleda sa 2Vpp na ulazu, dobijem oko 16-17Vpp na izlazu ali sinusoida nije pravilna.... doduse, ne znam koliko sam smanjio ukupni otpor u povratnoj vezi, sutra cu umjesto 470k staviti 330k ili prvi veci, pa probati ponovo sa trimerom u seriji (trimer je 200k)...

i dalje 1kHz
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Pet sij 20, 2017 9:19 pm

...jope ja...

evo fotka 1kHz 2Vpp na ulazu, 14Vpp na izlazu - trenutno najbolje sto moze bez izoblicenja.

u povratnoj vezi je samo 330k otpor i 200k pot smanjen na minimum (izmjerio ga, instrument pokazuje 40R kada je pot na minimumu), dakle u povratnoj vezi je cca 330k i nista vise...

nakon par sati male škole na dr. Internetu, pohvatao neke osnove pa sad račun kaze da je po ovim dobivenim naponima na 7R na izlazu snaga ~3,5W
pamook

PostPostao/la davorin » Pet sij 20, 2017 10:51 pm

To je bolja i realnija matematika za jednu rusku 6P7S! :lol:
Maksimalna snaga je vjerojatno ~5-6W (sa d~10%), ali ~3,5W uz minimalna izobličenja je dobar rezultat.
Treba sada isprobati sve to i sa 6BG6GA.
davorin

PostPostao/la pamook » Sub sij 21, 2017 9:46 pm

...svakako je u planu isprobati, i jos ponesto :D

u medjuvremenu, ipak sam se odlucio ubaciti i prekidac trioda/pentoda, i u triodnom modu clipping pocinje dosta rano, tako da je upotrebljiva snaga prema van cca 0,5W :P
pamook

PostPostao/la pamook » Uto sij 31, 2017 6:32 pm

...evo mali zakljucak price....

Zvukom u tridnom modu nikako nisam bio zadovoljan, niti narocito impresioniran - uvijek je nesto falilo (snage, pretpostavljam, znajuci kako trioda zvuci u DAH-2 ampu)... u pentodnom modu mi se zvuk svidjao, i lako bi se dalo zivjeti s jednim ovakvim "modelom" za "po doma", ili kako bi Edison rekao, kuhinjski sistem :lol: :lol:

...na kraju sam zakljucio da je to - to, i sad moze na policu.... a tijekom "tuniranja" pao mi na pamet jedan frend koji uvijek (na facebooku) poprati svaki moj "uradak" sa "bit ce, kad - tad", i nekako racunajuci da je ovo kao i mandala - meni je ispunilo svrhu, naucio sam jos ponesto (u stvari dosta toga :D ), obavio sto se obaviti dalo, i sad - moze dalje... frendu ide rodjendan za par dana, a trenutno ni ne sluti sto ga sljeduje :lol: :lol: :lol:

blokovi su u to ime dobili malene drvene oznake za polozaj prekidaca u triodi, napisane su (dovoljno) opsirne upute, prednja stranica je propisno obiljezena i uputa kako koristiti upute (kao sto svi znamo) je podvucena.... sad jos na postu i mir :D

uzivo ove malene oznake izgledaju dovoljno bolje nego tu na slici, a kada sam trazio podesnu ambalazu za upakirati mali amp i dva kabla, bome sam se iznenadio na kraju kolika je kutija bila potrebna da sve stane a da je dovoljno zasticeno :shock: ... doduse, vidjevsi visekratno kako pakiraju Davorin i Dean, trudim se biti na tragu :mrgreen:

uglavnom, kraj price, i rupa za novi projekt :dance: :happy-jumpeveryone:
pamook

PostPostao/la Dean » Uto sij 31, 2017 10:13 pm

luđak...
...pipl mast trast as....
Dean

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika