Open question

Re: Open question

PostPostao/la fixxxer » Sub ruj 06, 2014 9:24 pm

Khadgar2007 napisao:Dobro si zapazio ono katodno sljedilo...naravno meni je to promaklo iako sam sve objasnio.

Vrlo kontradiktoran iskaz! :mrgreen: :lol: :lol:
fixxxer

PostPostao/la joe dalton » Sub ruj 06, 2014 10:54 pm

Edison napisao:
Pao Pepeo napisao:Fale mi neke vrijednosti konda u anodi driverica ali za njega sam siguran da harkonem zna koji ide :D

To je filterski kondenzator anodnog napona ulazne triode. Mozes staviti 47uF ili 33uF. Mozes i malo veci, ili manji kondenzator. Tko zna sto je harkonen imao na pameti, ali s 47uF neces progrijesiti. Kondenzator treba biti za 450V.

Obzirom da je struja drjavera svega par mA tu je dovoljan kond nekoliko uF. Neki PIO ili polipropilen 5 - 10 uF bi tu dobro sjeo.
joe dalton

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned ruj 07, 2014 11:38 am

Vidio sam ja ova dva slova C i predpostavljao sam da idu zajedno (još su oba zelena...) ali nisam bio siguran čemu služi,evo još jedan misteri riješen fala dečki :D
Pao Pepeo

PostPostao/la Dean » Ned ruj 07, 2014 6:28 pm

Moraš paziti da ono slovo "C" nije masa. Znači da nikako ne smiješ uzemljiti vodove grijanja.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon ruj 08, 2014 1:01 pm

A to znam ali hvala ;) ,dva C-a idu zajedno pa kasnije ravno na grijanje driverica.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned ruj 14, 2014 10:06 am

Zna li mozda netko kako se radi ona vrsta obrade metala kako su napravljene zeljezne ploce instrument tabla dolje na slici,ili makar kako se zove pa ja googlam dalje :D To je cisto dekorativna obrada koristi se je primjerice u unutrasnjosti malo boljih satova primjetio sam.
Ako netko misli da je to ostatak kako je glodalica ravnala komad grijesi,jednom davno je bilo bas to na tv-u pa sam vidio.Sijecam se kraz maglu da se to tadi na nekom stroju slicnom stubnoj busilici kakvu imamo doma sa "svrdlom" alatom slicnom maloj bacvici pa se tockasto takne metal samo na kratko.
Sad neznam dali se odmah koristi inox ili aluminijski lim ili se obrada napravi na normalnom zeljeznom pa kasnije se salje komad na kromiranje radi dobivanja sjaja.
Kod kuce imam nesto inox ploca pa mi je ova vrsta obrada bas primamljiva,tad bi pojacalo napravio "dvobojno" inox + crna sasija...bo
Siguran sam da bi jos koga zanimala ova obrada koja ne vjerujem da je komplicirana i ne izvediva kod kuce.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: Pao Pepeo; Ned ruj 14, 2014 11:36 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
Pao Pepeo

PostPostao/la Master of disaster » Ned ruj 14, 2014 10:16 am

Dofuraj mi jedan od ta dva auta da proučim table, pa ti javim za jedno dva-tri tjedna. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned ruj 14, 2014 10:20 am

Moze master samo da nađem kljuceve među hrpu drugih... ;) :lol:
Pao Pepeo

PostPostao/la Zmajz » Ned ruj 14, 2014 12:24 pm

Mislim da se to radi (u kućnoj radinosti) upravo na stupnoj bušilici, ali se koristi komad tvrdog drva (ili možda neki čep..) i pastom za poliranje, pa pomalo dok ne postigneš željeni efekt.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned ruj 14, 2014 1:10 pm

Pa tako nekeako cu i probat,mislim da se na vrh tog "cepa" moze zalijepiti i smigl papir pa da se tako dobije ovaka povrsina.Slicno kao ovaj dolje na slici samo na njemu je on zaljepljen bocno a meni treba on bit na vrhu.Treba probat ugl. i razne granulacije smirgl papira i razne materiale ploca.
Nekom logikom najprije bih rekao da se radi o aluminijskoj ploci posto je ova vrsta obrade bila popularna na komandnim plocama prvih sportskih auta i aviona.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika