ilimzn napisao:Osim temperature hladnjaka (racunati za ljetne temperature tipa 35 stupnjeva, cak i to je mozda premalo jer cirkulacija zraka po kucistima nije bas idealna) treba provjeriti i temperaturu regulatora. Toplinski otpor njegovog kucista kao i spoja na hladilo nije nula.
Računao i to prema podacima iz datasheeta. Dobivam da će se temperatura tranzistora snage dići iznad okoline max. 50 st, a temperatura upravljačkog dijela manje od 40st. Max. temperature za su 150stC za tranzistor snage i 125stC za upravljački dio. Znači miran sam do temperature okoline 85stC. Nadam se da mi temperatura u pojačalu neće nikad dostići tu vrijednost.
ilimzn napisao:Imas li negdje aluminijsku plocu, npr. gornju plocu pojacala ili sl?
Inace sto se tice plocice, hladilo cim dalje od elektrolita. Ispravljanje (4 diode) prvo na elektrolit, a onda s nozica elektrolita sve dalje, dakle ne uzimati grane s voda izmedju dioda i elektrolita.
V1.2 sa ucrtanim hladnjakom
Grijanje_RS1003_plocica_V1_2.jpg
ilimzn napisao:Podpitanje: cemu DC grijanje tu?
Pitanje je na mjestu i zapravo nemam neki određeni odgovor. Čini mi se kao najsigurnije rješenje što se tiče bruma i radnog vijeka lampi. Mrežni napon je kod mene stabilan i relativno čist, ali nije svugdje tako.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.