EAR 834p MM Phono

Re: EAR 834p MM Phono

PostPostao/la SasaKC83 » Sri vel 16, 2022 8:32 am

Znači jedan sekundar visokog napona spojiš i jedan ili dva sekundara niskog napona ovisno o tome jel želiš 6.3 ili 12.6 V za grijanje. Šte ne koristiš izoliraš da ti se ne spoji negdje slučajno…

Dobro prouči vodove na pločici za spajanje za niski napon…bitno je da grijači lampi dobro rade jer se i njih da krivo spojit. :)
SasaKC83

PostPostao/la dredder » Sri vel 16, 2022 9:25 am

Znači što god nije spojeno mora biti SAMO izolirano, a ova dva druga sekundara niskog napona za grijanje ostavljam spojena zajedno ili izolirana svaki posebno? Znači ove druge dvije bijelu i smeđu žicu koje ne uštekavam i njih svaku posebno izolirano ili ostaju spojene?
dredder

PostPostao/la SasaKC83 » Sri vel 16, 2022 10:00 am

dredder napisao:Znači što god nije spojeno mora biti SAMO izolirano, a ova dva druga sekundara niskog napona za grijanje ostavljam spojena zajedno ili izolirana svaki posebno? Znači ove druge dvije bijelu i smeđu žicu koje ne uštekavam i njih svaku posebno izolirano ili ostaju spojene?

Ako ne koristiš drugi sekundar za 220 V, izoliraj mu žice posebno, ne ih opet spajati zajedno pa izolirati...

Ove male sekundare možeš serijski spojiti pa ćeš dobiti 12.6 V, ili koristiti samo jedan pa imaš 6.3 V...Edison ti je objasnio kako da nađeš napon koji ti treba..ako koristiš oba tamo di su zajedno spojeni moraš izolirat, a dvije žice onda idu na pločicu....

I onda moraš gledat na pločici kako ćeš spojit grijanje, ove lampe imaju 3 pina za grijače i drukčije je spajanje za 6.3 V ili za 12.6 V...

Ako nisi siguran daj nekom ko je blizu da ti to napravi, fakat se nije sigurno igrat s 300 Volti samo tako...
SasaKC83

PostPostao/la dredder » Sri vel 16, 2022 10:11 am

SasaKC83 napisao:
dredder napisao:Znači što god nije spojeno mora biti SAMO izolirano, a ova dva druga sekundara niskog napona za grijanje ostavljam spojena zajedno ili izolirana svaki posebno? Znači ove druge dvije bijelu i smeđu žicu koje ne uštekavam i njih svaku posebno izolirano ili ostaju spojene?

Ako ne koristiš drugi sekundar za 220 V, izoliraj mu žice posebno, ne ih opet spajati zajedno pa izolirati...

Ove male sekundare možeš serijski spojiti pa ćeš dobiti 12.6 V, ili koristiti samo jedan pa imaš 6.3 V...Edison ti je objasnio kako da nađeš napon koji ti treba..ako koristiš oba tamo di su zajedno spojeni moraš izolirat, a dvije žice onda idu na pločicu....

I onda moraš gledat na pločici kako ćeš spojit grijanje, ove lampe imaju 3 pina za grijače i drukčije je spajanje za 6.3 V ili za 12.6 V...

Ako nisi siguran daj nekom ko je blizu da ti to napravi, fakat se nije sigurno igrati besplatno s 300 Volti samo tako...

Ok, znaci po jedna bijela i smeđa na pločicu a druga white/brown ostaju spojene, to me zanimalo. A nema tko pogledati a fora je nešto i naučiti i prezivjeti ako se može. Ok, valjda sad imam sve podatke spajam čim popijem kavu.
dredder

PostPostao/la dredder » Sri vel 16, 2022 10:36 am

308v i 11,7v su mjerenja. Stavih automatsko.mjerenje i to je 308 i 11.7 dc kako vidim. Opaka stvar.
dredder

PostPostao/la dredder » Sri vel 16, 2022 11:06 am

Dakle to su naponi na izlazu ispravljača mjereni metodom "3 sekunde"( pusti struju- izmjeri -ugasi sklopku na letvi i to sve u 3 sekunde). Bilo bi mi draže da je grijanje jače a ovaj visoki napon niži ali ok.

Slika
dredder

PostPostao/la Edison » Sri vel 16, 2022 2:24 pm

Eto. Sad ufrci ove dvije zute zice sto idu na plocicu. Isto tako ufrci smedju i bijelu koje ide na plocicu. Otkines samo jednu rednu stezaljku iz ovog kompleta, i tu spojis zajedno ovu smedju i bijelu, takodjer ih ufrces. Otkines jos dvije redne stezalje i ufrces ove dvije sive i svaku stavis u svoju stezaljku. Tako ces dobiti malo urednije ozicenje. Zice za 300V i 12V neka se ne mijesaju, dodiruju...

Izoliraj plavu zicu iz primara. Ona se ne koristi. A zutozelenu mozes spojiti na uzemljenje mreze.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la dredder » Uto ožu 08, 2022 12:36 pm

Help i need somebody, pjevao je John Lennon.

Znači kako povezati pločicu napajanja s glavnom. Na glavnoj (driverskoj, tubnoj? :) ) imam 6 konektora za prihvat a na napajačkoj 4

Slika
Slika

Kutija mi je premalena, bila je jeftino u Elmatisa ali nema veze trafo ći ići na bok.

Slika

Nabio sam jedino druge nogice jer originalne dole desno su stvarno smiješne.

Slika
dredder

PostPostao/la Edison » Uto ožu 08, 2022 2:01 pm

dredder napisao:Znači kako povezati pločicu napajanja s glavnom. Na glavnoj (driverskoj, tubnoj? :) ) imam 6 konektora za prihvat a na napajačkoj 4

Glavna plocica pretpostavlja da imas dva napajanja visokog napona, za svaki kanal po jedan. A ti nemas, imas samo jedno napajanje visokog napona. Spoji to jedno na glavnu plocicu pazeci na polaritet. A iz tih spojnica spoji kratke jumpere za drugi kanal, opet pazeci na polaritet...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la dredder » Uto ožu 08, 2022 7:28 pm

Ahaa, mislio sam da bi možda mogla biti za duplo napajanje ali reko da pitam. Odlično.
dredder

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika