PCC88 PREAMP

Re: PCC88 PREAMP

PostPostao/la cappucino » Čet vel 27, 2020 9:22 pm

kako je ovo za mene "turbo" instrument, još uvijek učim na njemu, pa molim za strpljenje...
Znači- uvijek isti kondići ali samo frekvenciju mijenjao.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
cappucino

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet vel 27, 2020 10:11 pm

Po brojkama što vidim rekao bih trpaj u RIAA i ne traži dalje. :P
E sada ako ima onih koji su slušali te kondenzatore možda oni imaju koju riječ da kažu.

Inače ja ti imam neku količinu K71-5 10nF/160V polystirena koje je Harkonen stavljao u svoja gramofonska pretpojačala, oni su mali i isto mjere dobro do 100kHz.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Čet vel 27, 2020 11:08 pm

pa ja to nebi stavljao, probaj mjerit otpor mozda je vec probijen, navukao vlagu tamo gdje su izvodi nozica.. bla bla svega ima. mozda su pijani rusi fulali stampanje? ugl on sam kaze nemojj me ugradjivati! za izbjec, to vec ima 40tak+ godina koliko se taj pretumbavao da dodje do tuda
Bepone

PostPostao/la grunf » Pet vel 28, 2020 2:55 am

Bepone napisao:pa ja to nebi stavljao, probaj mjerit otpor mozda je vec probijen, navukao vlagu tamo gdje su izvodi nozica.. bla bla svega ima. mozda su pijani rusi fulali stampanje? ugl on sam kaze nemojj me ugradjivati! za izbjec, to vec ima 40tak+ godina koliko se taj pretumbavao da dodje do tuda

slažem se, u današnje doba kad nam je na dohvat ruke gomila kvalitetnih komponenti u provjerenih distributera uopće mi nije jasno čemu trpati staru pasivu u nove uređaje
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la tom_hifi » Pet vel 28, 2020 7:29 am

A što tu točno tebi ne štima s kapacitetom? Jesi mjerio svakog pojedinačno? Najnormalnije je da, ovisno o frekvenciji, dobivaš malo drukčiji kapacitet. Probaj, recimo, s elektrolitima. :whistle:

Da ne duljim, ja bih to stavio u RIAA. Ako ne budeš iz nekog razloga zadovoljan, zamijenit ćeš. Ako ne valjaju, čut će se ohoho, a naravno, i lako će se izmjeriti. (kao ja, npr :mrgreen: )
tom_hifi

PostPostao/la Master of disaster » Pet vel 28, 2020 12:17 pm

Ako jako dobro ne barataš sa materijom (poput mene recimo) ja bih težio da broj nepoznanica svedem na minimum. To prvenstveno u mom slučaju uključuje pasivne komponente. Najgore kad nešto ne radi kako treba a ti neznaš kojoj od nekoliko stvari (kojih si svijestan) bi se prvo posvetio. Ja bi išao suprotnim smjerom, neka sklop proradi, a onda eventualno mjenjati jednu po jednu stvar i pratiti promjene.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Bepone » Pet vel 28, 2020 3:01 pm

mod odlicno :clap: :dance:
p.s.koliko ja znam kapucina on ce ionako napravit jos jedan phono za mjesec dana ca god bilo na kraju s ovin :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la cappucino » Pet vel 28, 2020 10:01 pm

Mod i Bepo su jako u pravu :D :D :D
cappucino

PostPostao/la ilimzn » Sri ožu 04, 2020 10:47 am

Khadgar2007 napisao:Tolerancija nije problem ako imaš na nečemu da ih izmjeriš i ako vrijednost paše onoj u šemi. Koliko vidim to bi trebali biti PIO pa ne vidim razloga zašto ih ne bi tutnuo u RIAA.
Budući da imaš dobar LRC metar ajde vidi koliki im je kapacitet i na višim frekvencijama a ne samo na 1kHz.

Nije mi jasno koja je to tocno karakteristika PIO kondenzatora presudna za uporabu u RIAA mezi? Visoka tolerancija, mikrofonija, visok stupanj dielektricke apsorpcije, ovisnost kapaciteta o svakoj prirodnoj pojavi poznatoj covjecanstvu?
Ako se mene pita, to je dobro za startat motore i u kakvom VN ispravljacu, podmetalo da se vrata ne zatvaraju i kome treba farbalo a ne pojacalo (ukljucivo prodati naivnim audiofilima). To je jedina vrsta kondenzatora koja na traceru pokazuje vidljivu histerezu (a na ekranu je jako tesko odrediti promjenu manju od cca 1%), i to na 100Hz.
Zadnja izmjena: ilimzn; Sri ožu 04, 2020 10:51 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
ilimzn

PostPostao/la ilimzn » Sri ožu 04, 2020 10:48 am

BTW koji je napon napajanja ovog sklopa? Odnosno, koji su naponi napajanja prisutni?
ilimzn

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika