DAH-1e

Re: DAH-1e

PostPostao/la fixxxer » Čet lis 08, 2020 1:25 pm

Zdravko, jel si radio nešto dalje po ovom pitanju?
fixxxer

PostPostao/la Edison » Čet lis 08, 2020 3:34 pm

fixxxer napisao:Zdravko, jel si radio nešto dalje po ovom pitanju?

Nisam dalje eksperimentirao.

Pojacalo je sastavljeno tako da su oba kanala slozena na isti nacin i daju 7,5W. Jedno kratko vrijeme je bilo kod MoD-a jer mu je trebalo za neke probe. Vratilo se, i otad stoji spremno za eventualnu upotrebu...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la bundyboy » Uto stu 10, 2020 1:52 pm

svaka čast na poslu :)

možete mi reći koliko je bio trošak na komponente bez kućišta ?

volio bih napraviti ovakvo pojačalo, međutim prije nego se upustim u to, da vidim

dali imam dovoljno love. i dali možda možete napisati kompletan popis elementa koje bi trebalo kupiti

hvala
bundyboy

PostPostao/la tom_hifi » Uto stu 10, 2020 2:48 pm

bundyboy napisao:svaka čast na poslu :)

možete mi reći koliko je bio trošak na komponente bez kućišta ?

volio bih napraviti ovakvo pojačalo, međutim prije nego se upustim u to, da vidim

dali imam dovoljno love. i dali možda možete napisati kompletan popis elementa koje bi trebalo kupiti

hvala

Kompletan popis materijala ti je na početku teme, u shemi :) Trebaš oko 2 000kn, po nekoj mojoj procjeni, možda 2500kn.
tom_hifi

PostPostao/la ziki » Uto stu 10, 2020 3:55 pm

Pogotovo ako će ići nešto bolje od horor transformatora i svega što je bilo u mome haha.
ziki

PostPostao/la Bepone » Uto stu 10, 2020 5:58 pm

black velvet ili blue velvet serija trafica? koja je bila izolirka? :lol: :lol:
Bepone

PostPostao/la ziki » Uto stu 10, 2020 9:57 pm

Ni ne znam više, premjerio ih je Fixxer nedavno. Živa katastrofa.
ziki

PostPostao/la Edison » Uto stu 10, 2020 10:48 pm

ziki napisao:Ni ne znam više, premjerio ih je Fixxer nedavno. Živa katastrofa.

Moje trafoe je motao Kolarek, a malo ih je "sredio" i stavio poklopce Branko iz Odeona. Sredjivanje se sastojalo od nabijanja i pritezanja trafo limova. Vjerujem da su i ti fixxxerovi isto od Kolareka. Moji nisu losi jer sam mjereci kompletno pojacalo s tim trafoima dobio sljedecu frekvencijsku karakteristiku (pogledati na trecoj stranici ove teme): "na -0,3 dB imamo raspon od 40 Hz do 26 kHz. Pad od -1 db je na 40 Khz, a od -2 dB na 50 kHz". Po meni su to dobri rezultati, pogotovo uzimajuci u obzir cijenu ih trafoa.
Edison

PostPostao/la fixxxer » Sri stu 11, 2020 9:47 pm

Edison napisao:
ziki napisao:Ni ne znam više, premjerio ih je Fixxer nedavno. Živa katastrofa.

Moje trafoe je motao Kolarek, a malo ih je "sredio" i stavio poklopce Branko iz Odeona. Sredjivanje se sastojalo od nabijanja i pritezanja trafo limova. Vjerujem da su i ti fixxxerovi isto od Kolareka. Moji nisu losi jer sam mjereci kompletno pojacalo s tim trafoima dobio sljedecu frekvencijsku karakteristiku (pogledati na trecoj stranici ove teme): "na -0,3 dB imamo raspon od 40 Hz do 26 kHz. Pad od -1 db je na 40 Khz, a od -2 dB na 50 kHz". Po meni su to dobri rezultati, pogotovo uzimajuci u obzir cijenu ih trafoa.

Manje više sam i ja tako dobio, na 8 oma na oba trafoa... A onda uzeo da izmerim šta se dobije na 4 oma izvodu :cry: Em drastično lošija fk em jedan trafo još dosta lošiji od drugog :roll:
fixxxer

PostPostao/la Edison » Sri stu 11, 2020 11:25 pm

fixxxer napisao:Manje više sam i ja tako dobio, na 8 oma na oba trafoa... A onda uzeo da izmerim šta se dobije na 4 oma izvodu :cry: Em drastično lošija fk em jedan trafo još dosta lošiji od drugog :roll:

Ja nisam mjerio na 4 Ohma, samo na 8. Imam sad nekoliko projekata u radu i ganjam ih dok se jos moze vani raditi, ali sve je hladnije... Kad nadjem malo vremena mogu izmjeriti pojacalo i na 4 Ohma. Ali to nece biti tako skoro...

Znaci, izlazni trafoi bas nisu katastrofa, dobri su na 8 Ohma i slabi na 4 Ohma...
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika