dredder napisao:Pomoć!
Ovo je moja pločica napajanja
Ova univerzalna pločica može davati napon od 75-300v tako piše je li 300v previše za moju jadnu pločicu sa cijevima gdje piše od 260-280v? Kako postižemo taj puni napon,AA-KO! bude trebalo dizati spuštati napon, to ide preko ovih (zenerica ?) v1-v4?

Pojma nemam.
300V nije previse. Moj je phono radio i na 320V bez problema. Napon odredjujes s one 4 zenerice (npr. 4x75V daje na izlazu oko 300V).
dredder napisao: Za ovaj gore mali napon da li koristiti 7806 ili 7812 (te sam dobio) regulatore, meni treba na izlazu 12v (12,6 je li tako?) znači 7812 ili obrnuto 7806 puta 2 to ne kužim?
Treba ti 12,6V za grijanje. I 12V ce biti sasvim u redu. Stabilizator grijanja je malo tupasto slozen. Izgleda da su 78xx spojeni paralelno, zato sam i napisao tupasto. Koristi 7812 2x i stavi one 1n4007 na izlaz. To im je kao neki osigurac za ovo paralelno spajanje regulatora.
Jos pametnije je staviti samo jedan 7812 i na njega dosta veci hladnjak od originalnih. Onda ti izlazna dioda ne treba, ali trebas to prebrikati. Ako nemas veci hladnjak, stavi oba 7812 i diode, kako je na plocici.
dredder napisao: Zašto su gore na ajmo reći nekoj pokaznoj slici na mjestu dvije 1n4007 diode spojeni jumperi, malo me buni.
Zato sto su umjesto D1 i D2 napisali L1 i L2 pa da netko ne bi stavljao zavojnice... Toliko o majstorima koji su radili ta napajanja i plocice. Dobri su

, zbunjuju one koji ne znaju, ali i one koji znaju. Konstruktori ovoga su negdje u sredini...

Radit ce ti to napajanje bez problema, ali da se moze napraviti bolje, sigurno moze. Slozi ovo pa nek ti phono proradi.