Harkonenovo "AIR 807" PSE pojačalo

Re: Harkonenovo "AIR 807" PSE pojačalo

PostPostao/la pamook » Pet sij 02, 2015 10:00 pm

tom_hifi napisao:
pamook napisao:srecom su dosli spojeni :lol: , zalemio ih je Kolarek vec u startu (ljubicasta i bijela) - a ja sam ih bio odlemio da izmjerim gdje-sto-kako, pa zalemio nazad zadovoljan sto sam nesto skuzio :D

A pazi što bi bilo da si daltonist ... a odlemio prije toga žice :lol: :P

aaaa, nenenenenene :D - najprije sam navukao dva komada termobuzira na zalemljene vodove (nize niz zicu) da ne bi bilo hmhmhmhm, pa onda odlemio. A i fotkao sam prije toga :mrgreen:

Khadgar2007 napisao:Crni Pamooče pa nisi ih trebao odlemljivati. Meni je isto trafo danas došao i ja to premjerio bez odlemljivanja. Također sam skužio da je to 230V sa centralnim izvodom.

a gle, ja sam malo tupav po tom pitanju, plus ne vjerujem samom sebi skoro ni malo (po tim pitanjima) :D ... premjerio sam i ja dok je zalemljeno, pa kad sam smislio kako bi to kao bilo, morao sam potvrditi teoriju (ili srusiti, dakako) odlemio pa ponovo premjerio.

jedino sam ja "mjerio" otpore i igrao se zujalicom. Induktivitet mogu mjeriti onim kineskim multimlatilom, ali mi je tijekom ponovljenih mjerenja malo pokazivao da mjeri induktivitet, a malo kapacitet :think:

osim toga, zbunjivalo me sto je isti kinez pokazivao 36ohm za jedan primar, a 56ohm za drugi, uz priblizno jednako izmjerene induktivitete :think: ... a znamo da mene ne valja zbunjivat, iz vec ranije opožarenih razloga :mrgreen:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet sij 02, 2015 10:08 pm

Meni moj Yu-Fong instrument kaže 3,5ohma za oba primara(7ohma ukupno) tako da mi baš nije jasno kako tvoj pokaže deset puta više.

Daj ti taj trafo lijepo odmotaj sve sekundare dok ne dođeš do primara i provjeri to. :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Pet sij 02, 2015 10:11 pm

Šljuke kaze isto kao i tebi - 7R ukupno, 3R svaki, a kinez bulazni... al nisam ga uzeo za ozbiljno, otkad je Mao otisao, nisu vise isti :think: :lol: :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la deleted user » Pet sij 02, 2015 10:28 pm

pamook napisao:Dva primara po 115V u seriji, a one odsjecene zice su vjerojatno 110V izvodi na tim primarima... sekundari su jasni i obiljezeni.

Isto ti i to izmjeri kad spojis primar na 230V. Mozda su te zice tu onako, nek se nadje. A mozda nikad necemo znati.... :shock:

PostPostao/la audio kutak » Pet sij 02, 2015 10:51 pm

2 su kratke a 2 duge.... pa sada ti znaj.... :doh:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Pet sij 02, 2015 10:52 pm

ne kužim zakaj su žuta i zelena tak kratke? Jel to korejska izvedba ili neki scifi konektor?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Pet sij 02, 2015 11:50 pm

LesFaul napisao:
pamook napisao:Dva primara po 115V u seriji, a one odsjecene zice su vjerojatno 110V izvodi na tim primarima... sekundari su jasni i obiljezeni.

Isto ti i to izmjeri kad spojis primar na 230V. Mozda su te zice tu onako, nek se nadje. A mozda nikad necemo znati.... :shock:

:naughty: :naughty:

Watch on youtube.com

Kutak - te dvije su namjerno odsjecene na krace, i izolacija nije skidana - vjerojatno su to 110V izvodi primara (ako su dva u seriji za deklariranih 230V, onda valjda ostaje jedino logicno da su ovi za 110 (220V u seriji))

naljepnica na trafou uredno kaze da su 230V primar crvena i crna
pamook

PostPostao/la Zmajz » Sub sij 03, 2015 12:08 am

Primar je složen tako da su crvena i crna 230V, one dvije zalemljene su spoj između dva primara od po 115V, dakle Crvena-zalemljene-Crna su 115V-0-115V, obavezno izolirati te zalemljene. One dvije kraće su ostaci primara (ali se mogu iskoristiti kao dodaci na primar za 240V - nepotrebno) isto obavezno izolirati.
Dakle: primar je CRVENA-CRNA 230V, Zalemljene između zaštititi izolacijom, dvije kraće ne koristiti.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la deleted user » Sub sij 03, 2015 2:09 am

Zgodno je pripomenuti da se te dvije zalemljene zice na primaru mogu razdvojiti i spojiti izmedju istih termistor (npr. "kutkovi" CL-60) i eto soft-starta za 10 kuna! Ako moze Papa Nelson u svojim Alephima, a sto nebi i mi?

PostPostao/la sonny » Sub sij 03, 2015 2:49 am

Viš' ti kako mozak radi u 1 ujutro :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika