Projekt Potemkin

Re: Projekt Potemkin

PostPostao/la Edison » Pet lis 09, 2015 8:45 am

Evo fotografija. :)
Na njima jos nije spojena povratna veza, a kad sam je spojio bio je vec mrkli mrak pa se ne bi ni vidjelo na fotografijama... ;)

PTK-0414.jpg

PTK-0417.jpg

PTK-0418.jpg

PTK-0420.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Pet lis 09, 2015 9:55 am

Znači, sviđa ti se kako to radi? Već vidim još jedan projekt s tim cijevima u budućnosti, s tvoje strane :)
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Pet lis 09, 2015 10:01 am

tom_hifi napisao:Znači, sviđa ti se kako to radi? Već vidim još jedan projekt s tim cijevima u budućnosti, s tvoje strane :)

Sto to vidis, vidoviti tome? :o
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Pet lis 09, 2015 8:25 pm

Reći ću ti na vrijeme :D
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Sub lis 10, 2015 3:06 pm

Evo fotografija pojacala u potpunom radnom stanju (jos nije fino podeseno).
U originalu je prednaj ploca imala hrpu botuna. Nema toga vise pa su ostale ruzne rupe. Za prvu ruku, maskirano je samoljepivom tapetom s dezenom furnira. Ne bas nekog lijepog furnira, ali takvu tapetu sam imao. Ipak je ovo projekt gdje se nije islo na veliku potrosnju sredstava... ;)

PTK-0433.jpg

PTK-0435.jpg

Vidi sto sam ti uradio od AMC pojacala, s@ki... :D

PTK-0439.jpg

Poklopac nije pricvrscen vijcima pa malo "zijeva"...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Sub lis 10, 2015 3:47 pm

Edison napisao:Poklopac nije pricvrscen vijcima pa malo "zijeva"...

Baš sam pomislio; - postao je Edison neoprezan sa photoshopom, sigurno će se vaditi na šarafe. :mrgreen:

Udahnuo si mu nov život, a sad je vjerojatno i bolji od originalne postave. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Uto lis 13, 2015 3:23 pm

Evo, malo sam mjerio pojacalo i uparivao/rotirao cijevi. Postavio sam izlazne cijevi na 25mA, disipacija je oko 10,5W po cijevi, nije malo, nije previse... Frekvencijska karakteristika je u redu, na 50Hz pad je 0,4dB, na 15kHz pad je 1dB, a na 20kHz 1,9dB, nije idealno, ali nije ni lose... Mozda jos malo mogu smanjiti pad na visim frekvencijama promjenom kompenzacijskih kondenzatora, ali nije lose ni ako ostane ovako.

Izmjerio sam snagu od 30,5W na 100Hz i na 1kHz. Potreban ulazni signal za punu snagu je 1,3V. Oba kanala ponasaju se jednako. Sve u svemu, zadovoljan sam mjerenjima.

Pojacalo radi bez problema i dobro zvuci, moram ga pustiti neko vrijeme da svira i malo se razradi. Nakon toga cu malo povecati struju kroz izlazne cijevi, slusati neko (duze) vrijeme, pa smanjiti struju kroz cijevi i opet slusati, i na kraju izabrati radnu tocku koja mi se vise svidja.

Da bi projekt bio gotov, trebat ce napraviti i novu masku, ono sto je sad prekriveno tapetom. No to moze i pricekati...

I bas je Potemkin... nije ono za sto se izvanjski izdaje... ;)
Edison

PostPostao/la Edison » Ned lis 18, 2015 8:44 pm

Jos je jednom provjeren bias i taj ne mrda, sve je stabilno. Pojacalo je poklopljeno poklopcem. Ulazna cijev je jedva 1,5mm ispod poklopca, ali "ne dodiruje". Poklopljeno pojacalo radi vec tjedan dana. Grije se, ali grijanje nije problematicno. Iznad izlaznih cijevi poklopac je topao, ali nije vruc, moze se slobodno drzati dlan. A ventilatora koje ima originalno pojacalo nema. Mislim da bi se sve skupa jos bolje hladilo da stavim malo vise nozice, ali nije ni ovako lose.

Zvuk je dobar, svidja mi se. Moram priznati da mi se uvijek vise svidjao zvuk SE pojacala, ali na ovo PP pojacalo nemam prituzbi. Ostale su jos one probe s visom i nizom strujom kroz izlazne cijevi, ali to cu nakon sto mi se zvuk "ureze" u pamcenje da mogu usporediti...

Prijatelj takodjer ima AMC, ali verziju izlaznog pojacala, a ne integrirac kakvo je ovo bilo u originalu. Izlazni dijelovi su im isti, tranzistrski driverski dio i par EL34 u uzlazu. Kad se ukaze prilika, mogli bi ih usporediti. Slusao sam prijateljevo pojacalo, i cini mi se da ovo davorinovo/moje radi bolje, ali trebam ih usporediti paralelno da bih bio siguran. U svakom sluicaju, ovo je kompletno cijevno i nema ventilatore...

Ako netko ima AMC-a u komi, a drugacijeg i ne moze imati... ;), moja je preporuka da proba sloziti nesto slicno kao sto sam ja prema davorinovoj shemi. Nece mu biti zao! :)
Edison

PostPostao/la Edison » Čet tra 28, 2016 9:06 am

Edison napisao:Da bi projekt bio gotov, trebat ce napraviti i novu masku, ono sto je sad prekriveno tapetom. No to moze i pricekati...

I bas je Potemkin... nije ono za sto se izvanjski izdaje... ;)

Nije se moglo vise cekat s onom tapetom... Potemkin ide na Triode festival pa mu treba prikladna maska. Ja sam nesto nacrtao, a drugar Dean je to glodao na svom stroju. I stigla maska. Montirana.

Pojacalo je dobilo fini decentni izgled. Puno je bolje sad nego s onom tapetom... ;)

PTK-0714.jpg

PTK-0722.jpg

PTK-0729.jpg

PTK-0731.jpg

PTK-0726.jpg

PTK-0718.jpg
Edison

PostPostao/la pamook » Čet tra 28, 2016 10:32 am

:drool: fantazija, Bravo! ...i to sa velikim B! :clap: :clap:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

Prethodni

Vrati se na: Cijevna tehnika