EL84 SE

Re: EL84 SE

PostPostao/la drazenK » Sri pro 03, 2014 5:59 pm

to sa folijom je zanimljivo, ali bi trebalo isprobati. neznam kako bi reagirala na mjestima gdje se stežu vijci.
ipak ću skoknuti do anodal-a tj. eloksirnice da vidim prije koliko bi to koštalo.
drazenK

PostPostao/la s@ki » Sri pro 03, 2014 6:43 pm

Pa ti limovi te mogu doc kakvih100 150kn a toliko ces skoro potrosit i na lakove,folije i p***arije i imat upitan rezultat
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la drazenK » Sri pro 03, 2014 6:51 pm

zuzi napisao:@zendra
Ako hoćeš plastifikaciju u boji aluminija probaj, obzirom si iz Varaždina pa nije predaleko, otići u Paku u Plastilak Electronik vlasnik Kuzmić Franjo pa potraži njegovog predradnika Boltu i reci da te Suša šalje pa mu ostavi te ploče i zamoli da dok ima srebro u pištoljima da ti to tako i "popudra". To može potrajati ali tako je to za male narudžbe. :)

zuzi hvala na direktnim preporukama, ali nisam iz vž nego zg, nije mi baš usput :lol:
drazenK

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri pro 03, 2014 6:55 pm

Ja bi aluminij izmatirao i to je to,meni lijepo pase uz neko tamnije lakirano drvo i ostat ce ti takvo zauvijek eventualno ce malo pobljediti.
Pao Pepeo

PostPostao/la drazenK » Sri pro 03, 2014 7:04 pm

Pao Pepeo napisao:Ja bi aluminij izmatirao i to je to,meni lijepo pase uz neko tamnije lakirano drvo i ostat ce ti takvo zauvijek eventualno ce malo pobljediti.

a neće li poflekaviti tokom vremena?
drazenK

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri pro 03, 2014 7:24 pm

Na fleke nebi trebao doci sigurno samo ako nesto ne kapne na njega,ma i tad nije strasno ako obrises.Samo kod matiranja metala opcenito nesmijes koristit metalnu cetku!! vec se za to da nac po zeljezarijama cetke za poliranje ili matiranje inoxa uglavnom izgledaju cudno nekako kao neka porozna spuzva tamne boje i uglavnom su namjenjene za na busilicu.
To ti govorim zato jer cesto si ljudi naprave ogradu ili nesto od inoxa pa varove lijepo pocetkaju obicnom metalnom cetkom i kasnije se cude kako im je inox oksidiro...
Ja sam znao aluminiji ispolirat,masine od raznih motorcica koje sam imao i slicno i to je sve bilo lijepo neko pa cak i ne pre kratko vrijeme ali kasnije izgubi sjaj.Boje za aluminij postoje kako da ne pa tu imamo i eloksiranje ali za ostavit visok sjaj neznam dali sto postoji ili kolko je to kvalitetno.
Na kraju ako bis nesto sjajno uvijek tu postoji neka galvanizacija dal kromiranje ili niklovanje,ne dode pretjerano skupo ali mozda bi te kostalo jednako kao da kupis nove ploce od inoxa i ispoliras ih lijepo... bo :D
Pao Pepeo

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri pro 03, 2014 9:07 pm

Pao Pepeo, kakvo ti je to matiranje,jel to samo sa tom četkom prođeš i to je to? Čudim se jer znam da svaki ispolirani metal čim ga dotakneš prstom može ostati otisak i onda to nagrize površinu dovoljno da ne možeš pobrisati sa krpom.Kada čistim vitroplast/bakreni sloj prije nanošenja fotosloja operem sa vimom i nakon toga nema diranja bakra sve dok pločica nije gotova.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri pro 03, 2014 10:03 pm

Evo da uzmes komad nekog metala i trljas po njemu grubim smirgl papirom bis ga izmatiro,to ti je zapravo sasvim suprotno od poliranja i zna bit fora u nekim kombinacijama.Koristi se cetka i da si covjek malo olaksa poso i jer kad se nesto matira rade se pravocrtni prelazi po komadu.Opet sasvim suprotno nego poliranje di radis kruzne pokrete,matiranjem tako dobis mozemo rec ogrebanu povrsinu na male crtice koja je sigurno manje delikatna na otiske prstiju nego li ona sjajna.
Ako se sjecas nedavno je u diykafe-u denis_vz pokazao one svoje okrugle module di ima kombinaciju drveta i mat aluminija za mene lijepo izgleda :handgestures-thumbupleft:
Pao Pepeo

PostPostao/la denis_vz » Sri pro 03, 2014 11:10 pm

Pao Pepeo napisao:Ako se sjecas nedavno je u diykafe-u denis_vz pokazao one svoje okrugle module di ima kombinaciju drveta i mat aluminija za mene lijepo izgleda :handgestures-thumbupleft:

Je, i ja se zezam upravo s tim stvarima i isprobavam raznorazne fore.

Prva varijanta je bila jednostavni bezbojni lak u spreju, pošprican po ošmirglanom (i odmašćenom) aluminiju. Lijepo izgleda, relativno sjajno, ali nije trajno: naime, lak se relativno brzo počne skidati, ako se materijal vrti po rukama. Ako se nakon lakiranja više ne dira, možda će i potrajati. ja sam primijetio da se skida...
Tako sam riješio ono malo "kockasto" pojačalo s kromiranim buksnama za zvučnike koje je bilo izloženo na AV sajmu u DIY sobi (vidi sliku u prilogu).

Druga varijanta, isprobana prije par dana, je da se na našmirglani aliminij (i odmašćeni) nanese najprije prajmer ("plastik primer" u trgovinama bojama i lakovima, ima ga u spreju), a nakon što se osuši, ide bezbojni lak.
To mi se čini puno trajnije, ali aluminij malo potamni (nije više onako svijetao kao samo s lakom)... No, ne izgleda loše, a lak se ne skida tako lako.

Najbolje bi bilo eloksirati, ali to košta.... a za one koji nisu iz ZG, zna i potrajati... :(

Budući da ove svoje nove proizvode mislim komercijalizirati, pokušavam iznaći postupak koji me najmanje košta (a relativno OK izgleda), inače će mi se cijena gotovog uređaja popeti nebu pod oblake :(
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
denis_vz

PostPostao/la drazenK » Čet pro 04, 2014 3:49 pm

bio sam u eloksirnici, moja dva komada u natur boju = 30 kn! moram samo izbrusiti.
od sada samo eloksiranje. baš sam glup, neznam zašto sam mislio da je to skupo.
drazenK

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika