Amplificador varanda

Re: Amplificador varanda

PostPostao/la Edison » Čet svi 16, 2013 9:35 pm

Elvise, meni se svidja tvboj Radio-Amplificador. :clap:

A i ruckice su super... :D

Nadam se da tubeman pod "svemirske brodove" ne misli na moje rukotvorine. Kod mene CNC-a nema. Trafoe motam kod Odeona, drvo za bocnice mi izreze Dean, a sam ga brusim i lakiram. Ostalo su profili iz haubausa, rezani rucnom pilom za metal, turpijani i smirglani. Od elektricnog alata imam samo busilicu. Sve drugo je na rucni pogon... Elektroniku slazem P2P, ili na busenoj plocici. U zivotu nisam izradio ni jednu tiskanu plocicu. Sto ce mi za jedan komad?

A opet, kad vec radim, nastojim izvuci sto se vise da iz raspolozivog materijala. Radim iskljucivo sebi (to je ono Yourself iz DIY kratice) pa ako moze biti uredno i oku privlacno, zasto se ne potruditi, i malo vise turpijati i smirglati... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tubeman » Čet svi 16, 2013 11:24 pm

@Edison
U svojem pitanju si odmah odgovorio.
Naime riječ "rukotvorina" nikakose ne može povezati sa "svemirskim brodovima", osim ako znamo da je doista napravljena vlastitim rukama.
Teško je na forumu izraziti bilo što drugo osim pljeskanja jer će se inače uvijek netko osjetiti prozvanim, a to mi nikako nije namjera :(

DIY je kratica za nešto što se podrazumijeva kao vlastiti uradak.
Mogu tu "zažmiriti" na kutiju, jer nemaju svi podrum, balkon minimum alata i sl.
Jasno da nemaju svi niti smisla i vještina za napraviti "oklop svemirskog broda" s pripadajućim i funkcionalnim "energetskim shieldovima" i sl. :)
I to je posve OK, jer je u redu željeti da uradak u koji se osim puno volje uložilo i nešto novaca lijepo i izgleda.
A i prodati je teško ako je u kutiji za cipele :)

Budući da znam kako radiš svoje kutije (a i sve ostalo), mogu te (među ostalima) ubrojiti u potpunosti u navedena tri slova.

Ako sada napišem štogod o slaganju modula s eBaya, uvrijediti će se jedni, ako spomenem CNCanje svakog detalja, uvrijediti će se drugi, ako spomenem masturbiranja oko radnih točki, uvrijediti će se treći, ako spomenem nešto četvrto, uvrijediti će se četvrti.
Zato neću spomenuti ništa, osim još jednom ponoviti da mi je baš drago što je Elvis ovo tako brzo i bez velikih pretenzija i kompleksa napravio.
Pogotovo što znamo da su mu dosezi daleko izvan tog kruga. :) :)
To budi nadu da je "pravi" DIY još uvijek vrlo živ i zdrav.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la tom_hifi » Pet svi 17, 2013 7:59 am

Da ne duljim, samo ću reći da je za mene pojam DIY-a vrlo individualna stvar. Svi imaju neke svoje zamisli, želje, zahtjevne i to treba poštivati. Ukoliko pojedinac zna što želi, ima dobru ideju, kako će je ostvariti, to je vrlo individualna stvar. Netko će raditi 'svemirske brodove' jer takve jedino želi (bez da umanjuje vrijednost ičeg drugog), a nekome to više nije bitno jer se zadovoljio tih 'svemirskih brodova' ili jednostavno mu to nije bitno. Nakraju, sve je to DIY.

A što se tiče prodaje, mislim da nitko ovdje ne radi nešto, a da ima prodaju u prvom planu. Oko toga je već isto sve rečeno.
tom_hifi

PostPostao/la elvis » Sub svi 18, 2013 4:47 pm

Amplificador varanda is ready for production use !!! :)

Drago mi je da ovaj diy uradak u konačnici ima positive feedback. Evo nakon par dana testa u radionici, manjih dorada na tuneru, te zamjene oba potenciometra (izvorno sam stavio korištene, te zbog problema u njihovom radu na kraju stavio potpuno nove) i potvrde da je sve OK nakon 10-tak sati radi, malo radio/pojačalo je stiglo na svoje predviđeno mjesto. Jeste da baš nije pametno da stoji odmah iznad roštilja zbog masnoće, no to je radni stroj, nema milosti :). Dok ovo pišem malecki već par sati svira na svojoj polici. To je to, zadovoljan sam, idemo dalje. Već mi se po glavi motaju nekakvi aktivni zvučnici (lampe naravno) sa nekim vintage alnico driverima... (onako za A capella softver... ) he he he he... nema tu kraja :)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
elvis

PostPostao/la davorin » Sub svi 18, 2013 4:53 pm

Radio radi, ali roštilj na žalost ne... :text-protest:
davorin

PostPostao/la elvis » Sub svi 18, 2013 5:02 pm

A gledaj, to je SINERGIJA. čisto da pojasnim smisao te "audiofilske" riječi :). Napisao sam da je "spreman", a to znači da ćemo vrlo skoro užgati i donji stroj, a uz našu prisutnost to će se tada zvati SIMBIOZA !! :)
elvis

Prethodni

Vrati se na: Cijevna tehnika