Radi se o transformatoru za televizore u boji (2-ga generacija s elektronkama) firme GRUNDIG, a koji su bili namjenjeni za one države koje su imale zakonske propise o galvanskom odvajanju kućnih uređaja od mreže. U ono vrijeme su se u većini država koristili uređaji koji nisu imali galvansko odvajanje (transformator) jer su propisi dozvoljavali da se napajaju direktno iz mreže. Izolacija od strujnog udara se osiguravala sa smještajem u plastične i/ili drvene kutije sa plastičnom dugmadi za rukovanje, a antenski priključak (i eventualni tonski) su bili odvojeni sa odgovarajućim malim odvojnim transformatorima. Neke države su imale propise koji nisu dozvoljavali takve uređaje (SR-Njemačka, Francuska, Skandinavske zemlje, itd.) pa su proizvođači uređaja koji su se tamo izvozili (koristili) ugrađivali odvojne transformatore, a sam uređaj je zbog niže proizvodne cijene bio identičan. Takvi transformatori su bili vrlo kvalitetno napravljeni i bogato dimenzionirani zbog toga što proizvođači nisu htjeli riskirati sudske tužbe zbog požara u slučaju izgaranja transformatora.
Iako transformator sa slika izgleda prilično ofucano, nigdje nije bitno oštećen a izgleda da nije bio niti izložen vodi-vlagi.
Sekundari su imali izvode za prilegođenje različitim naponima mreže (prilagođenje je rađeno u sekundaru, a ne u primaru kao što je to bilo uobičajeno kod transformatora za druge namjene!), pa sam tako izdvojio one koji mi odgovaraju za pojačalo. U primarni namotaj je umetnut termo-prekidač, a snaga transformatora je oko 350VA, odnosno može podnijeti sigurnih 300W trajnog opterećenja bez izrazitog grijanja. Sekundarni namotaj od 106-0-106 volti je namotan sa žicom promjera 0,80mm i može trajno osigurati potrebnu struju, a 2 dodatna namotaja su namotani sa žicom od 0,70mm te su i oni dovoljnog strujnog kapacitete (kroz te namotaje teče struja umanjena za struju grijanja, odnosno manja je za 0,45A).
Primarni namotaj je namotan sa žicom promjera 0,90mm, a nakon čišćenja, spajanja izvoda, lakiranja i bojanja mislim da će odlično poslužiti za napajanje OTL-a!(