SStrsat ECC88 PL504 SRPP pcbi i se

Re: SStrsat ECC88 PL504 SRPP pcbi i se

PostPostao/la Ivor » Sri srp 29, 2020 4:00 pm

PL504 PL509 SRPP AC.png
Predviđeni induktivitet primara izlaznog transformatora uzet je 3,5H. Povećanjem induktiviteta donja granična frekvencija raste. Smanjenjem induktiviteta stvara se "brdo" na niskim frekvencijama.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Imam problem za svako rješenje
Ivor

PostPostao/la Ivor » Sri srp 29, 2020 4:00 pm

Ovo pojačalo se isplati raditi možda jedino kao zanimljivost, da se vidi kako se može iskoristiti lampe za stare TV. Inače mislim da se može napraviti jednostavnije i bolje pojačalo s jednom PCL82 ili PCL86 u SE UL spoju, čak i sa PCL85. :?: Samo se treba bolje potruditi oko izlaznog transformatora.
Ivor

PostPostao/la Ivor » Sri srp 29, 2020 4:12 pm

Radne karakteristike lampi. Dobivene su postupkom opisanim ovdje.
Zelena vrijedi za donju PL504 (PL500), kao i izlazne karakteristike u podlozi, sve u istom mjerilu.
Crvena karakteristika je za gornju PL509. Mjerilo i dalje važi, ali bi izlazne karaktreistike za nju bile drugačije. Za sada ih nemem za triodni spoj, ali ih po potrebi mogu simulirati.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ivor

PostPostao/la Bepone » Sri srp 29, 2020 4:39 pm

Ivor napisao:
PL500 PL509 SRPP.png
Mislim da je radna točka donje elektronke dobro odabrana. Gornja elektronka je nešto više opterećena nago donja. Kod veće amplitude izlaznog signala i manje impedancije tereta, može radna karakteristika za trenutak skočiti iznad njenog dozvoljenog opterećenja (nije kritično). Zato sam je ovdje za primjer zamijenio jačom PL509 (PL519), koje mislim da također ima u izobilju.

PL509 je vec problem.. skuplja je i ima ih manje.. a da ih imam, PL509 ide u triodu i sa G2 drive, single ended, dobiva se preko 17W od jedne.. ca je vec speopci rastur medju lampaskim pojacalima..
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sri srp 29, 2020 4:44 pm

Ivor napisao:Ovo pojačalo se isplati raditi možda jedino kao zanimljivost, da se vidi kako se može iskoristiti lampe za stare TV. Inače mislim da se može napraviti jednostavnije i bolje pojačalo s jednom PCL82 ili PCL86 u SE UL spoju, čak i sa PCL85. :?: Samo se treba bolje potruditi oko izlaznog transformatora.

ovo sa teme se radi radi niskog izlaznog otpora, gdje pate sva lampaska pojacala, pogotovo single ended.. to mu je glavni plus.. a i radi toga jer SRPP je izmisljen za pogon reaktance, kao ca je zvucnik, znaci plus i plus, a jako je jednostavan i sa jednostavnim napajanjem, pa je to jos jedan plus. znaci imamo +,+,+ 8-) jednostavni su i zahtjevi za izlaznim trafom koji je najveci problem kod lampasa.. evo jos jedan +.
single ended nema sanse protiv ovoga, a pogotovo sa slabim lampicama.. :mrgreen:
Bepone

Prethodni

Vrati se na: Cijevna tehnika