Twilight - pojačalo za slušalice

Re: Twilight - pojačalo za slušalice

PostPostao/la Edison » Uto lip 16, 2015 10:06 pm

Edison napisao:Malo pojacalo za slusalice, mala kutija, mali profili, malo za pilit... :dance:
A nije ni birtija daleko za pivu i hlad, a ima i plaza na udaljenosti od 50 metara... Gdje je problem? :think:

Danas neko kisovito vrijeme, nije bilo za odlazak na onu plazu, pa smo Schultz i ja ispilili malo profila i lima za ovo malo kuciste. Limovi su neki otpadni, buseni, trebat ce i koja "zakrpa"... ali "s cim imamo, s tim klimamo"... ;) Posjetili smo i alibabinu pecinu. Tu ima materijala za izradu projekata do penzije, ne moje, Schultzove :!:, a ostat ce zanimacije i za penziju... :lol:
Birtiju nismo preskocili, tu kisa ne smeta... ;)

Krece izrada kucista za pojacalce... :dance:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Schultz » Uto lip 16, 2015 11:06 pm

Malo smo pilili da se ne zaboravi.....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Edison » Pet lip 19, 2015 10:48 pm

Netko je nedavno pitao kako napraviti metalno kuciste, i je li dobar tutorijal taj i taj. Je, dobar je onaj tutorijal. Tako kutije radi Sasa iz Sarajeva, koji trenutno radi u Beogradu. Znamo se s foruma i objasnjavao mi je nagrizanje kiselinom. No za napraviti kuciste treba i nesto malo vise od tutorijala, kao da treba imati ono nesto u sebi da kad ugledas hrpicu lima i profila, odmah "vidis" kakva bi kutija iz toga mogla izaci...

Nazalost, kod mene vec duze nama hrpice lima, a profila se nesto nabavi u haubausu... Za dva cjevna pojacala koja ste mogli vidjeti na TF u Sisku, limove sam dobio od prijatelja. Otpadni lim, ali nesto se moglo izvuci. I od tog je ostalo jos nesto malo otpadnog lima. Steta ga je bilo baciti, a sav izbusen... moze koristiti za neke probne gradnje i slicno. I onda je trebalo napraviti kuciste za ovo pojacalo. Jest pojacalo malo, ali lima bas i nema - osim tog otpada. I ispilismo Schultz i ja nesto malo profila, evo sto sam na kraju imali:

TW-0139.jpg

Sve lijepo, ali ovaj najveci, gornji, lim je prilicno izresetan... :doh:

Tw-0141.jpg

Ali ako to slozimo ovako...

Tw-0142.jpg

Uz manju zakrpu, ostala je nerijesena rupa na lijevoj strani. Ali negdje treba biti i rupa za cijev... :idea:

Ovako nekako... ;)

Tw-0174.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la Edison » Pet lip 19, 2015 11:26 pm

Tw-0144.jpg

Tw-0167.jpg

Tw-0146.jpg

Tw-0151.jpg

Tw-0161.jpg

Tw-0170.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la Edison » Pet lip 19, 2015 11:47 pm

Nego, vidi se na fotografijama da nesto na kucistu nedostaje. Bocnice, naravno!

Da vidimo kako bi pojacalo izgledalo s bocnicama u kompjuterskoj simulaciji... ;)

Tw-0185.jpg

Tw--0186.jpg

Bolje!

Deane, znam da sam danas dobio paketic s bocnicama, i zahvalan sam, ali za ovo se nije moglo znati... :)
Dakle, je li ostalo jos malo mahagonija, ili ces opet morati oboriti jedno stablo u dvoristu?
Mjere su 65x144mm 4 komada. Rok je kao i prosli, kad bude... ali... ovo pojacalce bih ponio ako budem isao u Varazdin kod Zarulasa na festu, kao vanjski podupiruci clan, a Predcednik je izdao proglas da se uredjaji ulickaju... Tako se rok pomako na kraj osmog mjeseca... ;)

Mozda ce nekima cudno izgledati ovi jaki rollbari na pojacalu. Oni sluze da se u slucaju prevrtanja ne osteti cijev, prikladni su za prenosenje pojacala, a zgodni su i za odlaganje slusalica.

Tw-0188.jpg

Na onu plocicu koja sluzi kao zakrpa bilo bi zgodno nesto ugravirati... :idea:

Jesam li vec napisao da ovo dobro svira, malo se grije, nije preveliko i pretesko, a svidja mi se i kako izgleda. Nema nikakvog pucanja i sumova u slausalicama kod paljenja i gasenja, i jos jednom - dobro svira. :)
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Sub lip 20, 2015 8:28 am

Vrlo slično pojačalo sam i ja radio prijatelju, samo bez cijevi. Svira to jako dobro, zanimljivo bi bilo čuti i ovu verziju. :)
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Sub lip 20, 2015 8:37 am

Bio sinoc kod mene Branko iz Odeona, donio mi neke trafoe... Pojacalo je bilo na stolu, ali nije bilo spojeno. Pitao Branko, moze li se to cuti, pogoni ga njegov trafo? Spojio sam mu i poslusao je. Veli, fino, vrlo cisto. Svidjelo mu se.
Edison

PostPostao/la Edison » Ned lip 28, 2015 8:56 pm

Ostao sam duzan fotografiju donjeg postroja ovog pretpojacala za slusalice. Evo je:

TW-0213.jpg

Nego, predmet javljanja je to da sam sredio bocnice. Visina kucista je tocno 60mm, a u haubausu ima traka eloksiranog aluminaija 60x3mm. Kad se to odreze na Schultzovoj pili i malo posmirgla... dobiju se fine bocnice. Evo rezultata:

TW-0208.jpg

TW-0209.jpg

TW-0210.jpg

Ali ne lez' vraze, dok sam ja radio ovo, potrudio se i Dean i stigle mahagonijske bocnice. :D

Ovaj put ih nisam lakirao, nego premazao tzv. "Khadgarovim uljem". Ne, ne, ne dobiva se to ulje tako da se hvata s Khadgarove brade dok jede salatu... ;) To je, mislim, laneno ulje s malo alkohola, ili obrnuto? Nabacio sam tri ruke tog ulja, i mahagonij je zadrzao prirodni izgled, dobio malo sjaja i glatkocu. Moram priznati i da je ovaj put Dean imao zaista lijepo drvo. Sad to smrdi na to "Khadgarovo ulje", ali izvjetrit ce miris (valjda) pa mogu montirati bocnice. Sad imam na izbor aluminijske i mahagonijske. Vidjet cu sto mi vise odgovara, ali nekao mi je mahagonij favorit... ;)

Hvala Deanu na dascicama i Khadgaru na ulju... :D

TW-0215.jpg
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned lip 28, 2015 9:10 pm

Laneno ulje+nitro razrjeđivač(ili uljni ne znam napamet)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Schultz » Pon srp 06, 2015 2:26 pm

Telegrafski kutak...
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika