SE UL EL34 pojačalo

Re: SE UL EL34 pojačalo

PostPostao/la Master of disaster » Pet svi 22, 2015 3:16 pm

:think: hm, neobično. Hm. :think: Da nisu fejk?

:lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Sub svi 23, 2015 9:07 pm

davorin napisao:Na slici se ne vidi dobro boja baze, pa molim te daj još poneku sliku gdje se vidi točna nijansa baze EL34.

Evo sto vjernije fotografije sto se baza EL34 cijevi tice. S lijeva je par Svetlana, pa par Tung-sol i desno je par Siemens cijevi. Imam jos i JJ, ali te sad sviraju, i sasvim su drugacijeg oblika, ne lice na ove s fotografije ni malo...

PP-0092.jpg

Svetlane imaju smedju bazu. Usljed grijanja, na nekim mjestima je baza potamnjela.

Tung-sol imaju tamnu bazu koja vuce malo na zelenu, tocnije SMB boju, znat ce oni koji su bili u vojsci. Izgleda da su i one malo potamnjele od grijanja, mislim da su u startu bile nesto zelenije.

Na kraju je par Siemens cijevi koje imaju crnu bazu. Njih sam dobio na dar u stanju "ne zna se da li rade", i jos im je prijasnji vlasnik otkinuo nosice za montazu... :doh: Ja sam "dodao" oznaku za montazu u vidu crvene linije. Cijevi rade, ali slabo, sumne su... ocito su te odradile svoje.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la davorin » Sub svi 23, 2015 9:25 pm

Par elektronki brandirane kao SIEMENS je proizveo RFT kao uslugu, a bilo ih je i proizvedenih u EI-NIŠ -u, ali su drugačije izgledale.
Inače je tako velika metalizacija staklenog balona kod EL34 znak da su radile jako puno radnih sati.
Elektronke koje je proizvela SVETLANA karakteriziraju metalni odstojnici sistema od stakla, dok drugi proizvođači imaju drugačije odstojnike (najčešće liskun).
davorin

PostPostao/la fixxxer » Ned svi 24, 2015 5:43 pm

Kad je reč o Siemensu...
Upravo držim u ruci njihovu 807 to jest QE06/50 koja je u dlaku,
do najsitnijeg detalja identična sa ruskom Г-807 (Ульяновск), koju držim u drugoj ruci :lol:
fixxxer

PostPostao/la JAjaJA » Pon svi 25, 2015 12:35 pm

fixxxer napisao:Kad je reč o Siemensu...
Upravo držim u ruci njihovu 807 to jest QE06/50 koja je u dlaku,
do najsitnijeg detalja identična sa ruskom Г-807 (Ульяновск), koju držim u drugoj ruci :lol:

Taman čokanjče za rakiju!
JAjaJA

PostPostao/la Edison » Pet srp 03, 2015 10:57 pm

Moram prijaviti ovo pojacalo... ;)

Od povratka s Trode festivala stalno svira u mom drugom sistemu (kuhinjski). I mogu reci s da se bas lijepo razsviralo. Hoces radio, hoces CD, svira odlicno, i gust ga je slusat. Donio neki dan jedan lokalni audiofil svoje skupo talijansko pojacalo na pregled. Prijasnji gazda je nesto cackao oko osiguraca pa... :shock: No, kad smo to sredili, malo smo poslusali talijanca, a nakon toga i ovog mog. Mogu reci da je moj s talijancem obrisao pathos... :D

Pojacalo svira ugodno, uvlaci u glazbu, daje hrpu finijih detalja i ima odlicnu prostornu sliku. Ovo se da slusati... :D
Edison

PostPostao/la joe dalton » Pet srp 03, 2015 11:25 pm

Edison napisao:Moram prijaviti ovo pojacalo... ;)

Od povratka s Trode festivala stalno svira u mom drugom sistemu (kuhinjski). I mogu reci s da se bas lijepo razsviralo. Hoces radio, hoces CD, svira odlicno, i gust ga je slusat. Donio neki dan jedan lokalni audiofil svoje skupo talijansko pojacalo na pregled. Prijasnji gazda je nesto cackao oko osiguraca pa... :shock: No, kad smo to sredili, malo smo poslusali talijanca, a nakon toga i ovog mog. Mogu reci da je moj s talijancem obrisao pathos... :D

Pojacalo svira ugodno, uvlaci u glazbu, daje hrpu finijih detalja i ima odlicnu prostornu sliku. Ovo se da slusati... :D

Na koliko ti je pot za povratnu vezu odnosno s koliko Povratne veze ti najbolje svira?
joe dalton

PostPostao/la Edison » Pet srp 03, 2015 11:35 pm

joe dalton napisao:Na koliko ti je pot za povratnu vezu odnosno s koliko Povratne veze ti najbolje svira?

Pot je najcesce na pola, oko 12 sati, pomaknem tu i tamo malo iznad/ispod. Ne znam koliko je to dB povratne veze jer je pot logaritamski, a nisam mjerio. Onako ugrubo, mislim da je 6 do 8dB.

Nevjerojatno je koliko sad to svira bolje nego kad je tek bilo napravljeno.
Edison

PostPostao/la joe dalton » Pet srp 03, 2015 11:38 pm

Edison napisao:
joe dalton napisao:Na koliko ti je pot za povratnu vezu odnosno s koliko Povratne veze ti najbolje svira?

Pot je najcesce na pola, oko 12 sati, pomaknem tu i tamo malo iznad/ispod. Ne znam koliko je to dB povratne veze jer je pot logaritamski, a nisam mjerio. Onako ugrubo, mislim da je 6 do 8dB.

Cini mi se relativno dosta. Mislim da time dosta kompenziras utjecaj izlaznih trafoa, odnosno neka njihova ogranicenja :)
joe dalton

PostPostao/la Edison » Pet srp 03, 2015 11:46 pm

joe dalton napisao:Cini mi se relativno dosta. Mislim da time dosta kompenziras utjecaj izlaznih trafoa, odnosno neka njihova ogranicenja :)

Pa 7db nije nesto puno. A sto ja znam...
Trebao bih to izmjeriti, nije komplicirano, samo mi se ne da izvlaciti svu aparaturu po ovoj vrucini... 8-)
Izlazni trafoi su jako dobro dimezionirani za ovo pojacalo, podnijeli bi i sto jace, davorin je to racunao... :)
Povratna veza dosta snizi izlazni otpor pojacala pa to sigurno pomogne.
Edison

Prethodni

Vrati se na: Cijevna tehnika