George Anderson 6P3S-E

George Anderson 6P3S-E

PostPostao/la zuzi » Čet lis 17, 2013 2:53 pm

Konačno su James transformatori dobili konačni položaj. Dvostrana pločica naručena iz US-a, trešnjin okvir - egzekutor varaždinac Factorix. Trenutno gura ELTAX ove dvosistemce.
george anderson project.jpg

george anderson project I.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

Re: George Anderson 6P3S-E

PostPostao/la Zmajz » Čet lis 17, 2013 3:06 pm

Lijepe sličice.
Ali, koja pločica, kaj, gde,kada, zakaj itd...
To su oni trafići koje si imao u Bj n festivalu??
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la zuzi » Čet lis 17, 2013 3:22 pm

Sve /ili skoro sve/ je projekt sa stranice Tubelab vlasnika George Andersona, koji na slici izgleda vrlo simpatičan starček a takva mu je i stranica i ono što je na njoj napisano. Obzirom da je Faktorix napravio dva takva sa odličnim soničnim rezultatima nije bilo druge nego njemu povjeriti kutiju sa aluminijskim pokrovom, drvenim dnom, i James izlaznim trafoima.
Da to su oni trafoi iz Bjelovara (univerzalci 2,5,3,5 kohma, 4,8,16 oma) tako da ovo pojačalo može prihvatiti sve moguće zvučnike kojih fala vragu imam već previše.
Varaždinski klubaši su pomogli sa izlaznim lampama, ruskim pioima, unutra je i jedan ogromni Iskrin radni kondenzator a toroid od dvije kile bar isto tako varaždinski izvor.
Na upit Faktorixu gdje je njegov potpis rekao je - unutra. A unutra je sve posloženo na milimetar nema mjesta za nikakav impruvment. :mrgreen:
I kao što rekoh trenutno su Eltax dvosistemci na kojima ne piše omaža - samo Made in Denmark. Valjda su osam omski.
Eto.
zuzi

PostPostao/la zuzi » Čet tra 24, 2014 1:43 pm

anderson mk II.jpg
Što je zgodno kad se ima i može pa ko pčelica s cvijeta na cvijet. (Malo dječije poezije ne može škoditi :D ). Pa sam malo detronirao Jamese i stavio C taman OPT. Ali ne lezi vraže. Nakupilo se i aktivnih elemenata. Ko će to sve odslušat. 8-)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la Edison » Čet tra 24, 2014 2:18 pm

Vidim i predcednik je spreman za Triode festival. Uglancao artiljeriju... :)
Edison

PostPostao/la davorin » Čet tra 24, 2014 2:42 pm

Kladio bih se ovi C-TAMAN (izgleda na CM102B jezgrama!) "papaju za doručak" precjenjene i preskupe JAMES-e!?
davorin

PostPostao/la zuzi » Čet tra 24, 2014 2:54 pm

Papaju i to opako. Međutim, Jamesi po meni nisu ni precijenjeni i npreskupi. Doduše sve je relativno. Par je plaćen sa svim davvanjima cca 1.700,00 kn. E sad što se moglo dobiti za te novce i u kojoj varijanti otvoreno je za raspravu. Ja sam pak iste nabavio iz jednog jedinog razloga - njihove "univerzalnosti"- tri primara tri sekundara. I to zato da ipak znam što sam spojio za dane elektronke.
Očekivati čuda nije pametno ali kao orijentacija su o.k. Meni je strašno krivo što smo svi pomalo ograničeni sa financijama pa da si možemo priuštiti tri,četiri etablirane firme (npr. Sowter,Lundal,Tango,Tamura) pa usporediti s "našima". A i trajalo bi. Ovako jedino se jedino možemo osloniti na reklainternetkazalapapagajala.... a to baš i nije neki oslonac.
zuzi

PostPostao/la davorin » Čet tra 24, 2014 3:23 pm

Imao sam nekoliko pojačala sa JAMES transformatorima (300B-SE) na popravcima, pa sam ih mogao i izmjeriti sa jadnim rezultatima!
Jesu li tvoji JS-6123HS ?
davorin

PostPostao/la zuzi » Čet tra 24, 2014 3:36 pm

Jesu.
zuzi

Vrati se na: Cijevna tehnika