fostex FE103 sol

Re: fostex FE103 sol

PostPostao/la Bepone » Uto ožu 20, 2018 12:34 pm

ako se izbaci WAF faktor iz jednadjbi za proracun i volumen zvucnika, mogu biti i takvog oblika :lol: :lol:
Bepone

PostPostao/la Zmajz » Uto ožu 20, 2018 12:43 pm

Nema tu šta žena određivati. NJeno je samo da kaže dobro se čuje ili ne dobro se čuje. I na kraju: nosi to van iz moje kuće! I tako bude.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto ožu 20, 2018 4:40 pm

danas su dosli na red zavoji
nisam ih jos sve poljepio ali sam izrezao sve komade
to radim od stirodura od 3cm , tako da mi za popunit sirinu zvucnika od 150mm taman trebaju 5 feta
nekada sam te komade rezao skalpelom ( iako sam imao pilicu :doh: ) trebalo mi je cijelo popodne , nebi nikad doslo tako lijepo i kostalo bi me bar 2 zdrava prsta...
sad to radim na modelarskoj pilici , reze brzo i precizno i isgubio sam nekih sat vremena za ovo...
trebam jos napravit jedan komad za na grlo horne i dva za u komoru al to su sitnice
lijepim stirodur s ljepilom za drvo , drzi jako dobro
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Uto ožu 20, 2018 5:38 pm

Bepone napisao:to je kriticna stvar evo ja se bas ubijam s time, zaboravio da postoji zadnjih par godina , za*eb

mozes slobodno to dokumentirat znas... :whistle: di , kako , zasto itd :D

P.S.
i evo pilice
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri ožu 21, 2018 7:22 pm

cemo ovako ?
stavim ih na komad mesinga od 2mm i onda si miran... mozes kasnije radit zavrsne obrade kakve zelis..
malo ga jos skratim i ispoliram , po meni ce izgledat dosta ok...
Pao Pepeo

PostPostao/la drazenK » Sri ožu 21, 2018 8:07 pm

dobar.
drazenK

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub ožu 24, 2018 12:57 am

poljepljeni su zavoji od stirodura , kako reko to ljepim drvofiksom i ne stedim s njim
pomognem si s drvenim stapicima za raznjice da mi drze komade malo bolje na mjestu , probodem ih i kasnije odrezem visak
drugi dan nakon sto se sve to osusi pobrusu se malo rubovi i nepravilnosti i dobro ispuse kompresorom
isto prije nego dampiram i zatvorim hornu , provjerim dal su sve daske poravnate i malo pobrusim
sa svime sto se daske reze na cirkular i pazi se opet nije sve savrseno ravno ba je dobro ovo napravit da horna bolje brtvi
sad dampiranje , u komori sam bocne oblozio malo debljim filcom a donju i gornju ( jednako kao i zavoje ) s tanjim filcom
filc na stirodur lijepim isto sa ljepilom za drvo jer ono drugo univerzalno bi rastopilo stirodur
i to bi bilo to... hornice pustene u pogon i veceras gustam do kasnih sati :D
u iducih par dana napravit cu jos koju probu s ovim hornama i nekim drugim zvucnicima koji bi mogli pasat i napravit koje mjerenje

drazene na zadnji zavoj od usta horne nisam ti nista lijepio... to ces si ti kasnije po volji dal filc,pluto ili mozes i furnir..
i kaze bepo da je iduci vikend u labinu pa ti ih moze pobrat za gore kad se vraca... ako ima mjesta naravno
Pao Pepeo

PostPostao/la drazenK » Sub ožu 24, 2018 8:13 am

:clap:
majstor "hornaš", odlično si to odradio
nije nikakva frka, može bepo skupiti a možeš i dalje testirati.
šta ti se čini? kakav je "seund"?
ploče se vrte..
drazenK

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub ožu 24, 2018 9:21 am

drazenK napisao:šta ti se čini? kakav je "seund"?ploče se vrte..

to ces mi ti rec za koj mjesec dva kad se ih naslusas :D
mislim da ti se glavno pitanje vrti oko basa , zato se i horne za ovakve zvucnike rade...
obzirom kolika je povrsina membrane i pogotovo koliki je Xmax ( zvucnik gotovo da se ne mice... :mrgreen: ) mislim da ga cak i ima.. al stvar i ukusa.. i kompromisa
ja ugl slusam mjuzu od 10 na vecer pa na dalje i ovakvi zvucnici su dobri za to
fostexove fe103 sam slusao i ranije i zato sam se ulovio posla oko ovih horni i inace 4 inch FR-a
steta sto njihovu sigmu nisam jos cuo... :(
gledat cu napravit i verziju C ( pogledaj prvu stranicu teme ) ovih horni jer me interesiraju razlike

ploce se vrte naravno al spojit cu i komp za koj dan ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la Bepone » Sub ožu 24, 2018 5:00 pm

ukratko misli rec, odlicno :D :D

@pepel komp mores spokjit usbom na onu moju zvucnu ona ti je ustvari DAC, ima ti audio izlaze kao i mic ulaze
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici