da bi nastavili ovu tremu polako vam trebam otkrivat namjere koje imam za ove kutije
kutije ce biti u prostoriji di gotovo naj duze boravim i slusam muziku a to je garaza

a u njoj ne vladaju naj idealniji uvjeti za fine zvucnike . Tu naj vise mislim na prasinu , tako da neka vrsta mrezice je prijeko potrebna.
Također prostor nije mali pa planiram ispred zvucnika postavit jednu hornu .
e ove dvije stvari mi se bas ne poklapaju... i ne pasu mi zajedno..

tako da je krenulo mozganje za alternativne nacine zastite zvucnika
palo mi je na pamet napravit mehanicka vrata slicna tako zvanom iris mehanizmu koji se uglavnom koristi kod fotoaparata.
moj rođak vam moze pokazati primjer
" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
lopatice sam napravio od tanke plastike oko 4mm debele, koja se koristi za manje reklamne panoe i sl. ona je i s obe strane zasticena tankim slojem aluminija sto mi pase.
2x sam si isfotokopirao nacrt kojeg sa mjesavinom vode i ljepila za drvo zalijepio za plastiku . Sve to sam odrezao na modelarskoj pilici bez problema.Na ovaj nacin ( pod uvjetom da ne pomjesam komade ) latice ce mi savrseno pasati jedna uz drugu kad se zatvore.
Nakon oznacavanja glodalicom sam napravio utor u prednjoj stranici zvucnika. Tu je jako dobro doslo da mi je prednja od 25mm debljine.
Sad polako nastavljam s izradom mehanizma, di ce naj veci izazov biti napraviti ga tako da ne vibrira
otvaranje i zatvaranje mislim odradit preko elek.motora sa reduktorom , ali to cemo na kraju
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.