Sonično prosvjetljenje - line array

Re: Sonično prosvjetljenje - line array

PostPostao/la Master of disaster » Pon stu 30, 2020 11:23 pm

Nisam probao :lol: idem spavati, sutra.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Master of disaster » Uto pro 01, 2020 11:01 pm

Sada na brzinu poslušao tri pjesme. Ne radi to loše. Uopće. Čak i na jedan zvučnik stage je tu i dosta dubok. Basa fali. :lol: Sutra ću izmjeriti i malo više slušati. :D

Motivacija za požuriti sa izradom druge kutije je tu. :dance:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Uto pro 01, 2020 11:52 pm

Master of disaster napisao:Sada na brzinu poslušao tri pjesme. Ne radi to loše. Uopće. Čak i na jedan zvučnik stage je tu i dosta dubok. Basa fali. :lol: Sutra ću izmjeriti i malo više slušati. :D

Motivacija za požuriti sa izradom druge kutije je tu. :dance:

Nekako sam očekivao... :lol:
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sri pro 02, 2020 9:10 am

Da :D

Poslušao sam doslovno tri pjesme, i to ne cijele, kasno je bilo. Najbolja strana je to što stvaraju izražen osjećaj dubine pozornice i jako puno detalja imaju, ali i imaju u zvuku nešto što me je smetalo u srednjetonskom području, i to je izraženije kada se pojača. Ograničavajući faktor je to što je to zapravo sada open bafle, jer nemam materijala za zadnju stranicu :lol: ali radimo sa onim što imamo...
Sada sam se sjetio da mi je pojačalo za testiranja podešeno da ne pušta ništa ispod 160Hz, jer me je zanimalo kako bi radili kao sateliti za razglas za koji bi na 160 Hz bili rezani, a bas bi odrađivale Tham 15 kutije.

Danas mjerenja fullrange, a onda i proba u sa gore navedenim rezom. Ono što je sigurno je da može jako glasno to raditi :mrgreen:
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Sri pro 02, 2020 12:40 pm

Master of disaster napisao:Ono što je sigurno je da može jako glasno to raditi :mrgreen:

Naravno, preko toga se slusala Rijec Bozja... ;)
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Sri pro 02, 2020 1:31 pm

Khm, khm

SADA može jako glasno raditi. :mrgreen: :lol:
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri pro 02, 2020 1:46 pm

Evo Riječi Božje da se posluša na zvučnicima.

When I was back there in seminary school
There was a person there
Who put forth the proposition
That you can petition the Lord with prayer
Petition the lord with prayer
Petition the lord with prayer
You cannot petition the lord with prayer

Watch on youtube.com
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Sri pro 02, 2020 2:50 pm

MoD-u je bolje da testira zvucnike s ovim, nece falit basa... ;)

Watch on youtube.com
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Ned pro 06, 2020 3:39 pm

Što visoke, uske, i plitke kutije rade jako dobro? Prevrću se. Naravno kad je bal, nek je maskenbal, pa kutija nije otišla bočno ili na stražnju stranu, nego naravno na prednju, i ravno na neku hrpu repromaterijala. :evil: Na kraju je sve prošlo relativno dobro, dvije ogrebotine na kutiji i visokotonac na jednom driveru. :evil: :evil: . Kako je bilo sve skupa sedam kutija, imam četiri drivera viška, pa sam oštećeni driver zamjenio.

To nas vodi do ideje da driverima povadim visokotonce i stavim dust cupove ili fazne nastavke.
Sada silom prilika imam kandidata za testiranje te ideje.

Dno limenke od pive krije savršenu sirovinu za napraviti aluminijski dustcup.

1.jpg

E sad. Pitanje za iskusne. Dali dust cup samo dobro obraditi po rubovima, i zaljepiti ga na membranu; cca kao na slici, ili, napraviti ga da bude u promjeru 20 mm kao i promjer zavojnice i zaljepiti ga na tuljak zavojnice? Tako bi dodana masa bila manja, a i visoki tonovi bi se prenosili direktno sa zavojnice na dust cup, bez posredovanja membrane.

2.jpg

3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Ned pro 06, 2020 5:13 pm

Napravi kao KEF kod UniQ drivera. Visokotonac se ne dodiruje s velikom membranom. Oko tog dustcupa napravis i malu suknjicu koja ide prema van. Mozes od istih tih limenki za pivo. Na mojim KEF-ovima ta "suknjica" strsi prema van nekih 4-5mm i prosirena je u ljevak.

Kef-uniq.jpg

Ovako! :idea:

Koliko imas tih drivera, mozes otvoriti serijsku proizvodnju. Ako ti nestane repromaterijala mozemo doc Schultz i ja pomoc ispraznit limenke... :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici