Što visoke, uske, i plitke kutije rade jako dobro? Prevrću se. Naravno kad je bal, nek je maskenbal, pa kutija nije otišla bočno ili na stražnju stranu, nego naravno na prednju, i ravno na neku hrpu repromaterijala.

Na kraju je sve prošlo relativno dobro, dvije ogrebotine na kutiji i visokotonac na jednom driveru.

. Kako je bilo sve skupa sedam kutija, imam četiri drivera viška, pa sam oštećeni driver zamjenio.
To nas vodi do ideje da driverima povadim visokotonce i stavim dust cupove ili fazne nastavke.
Sada silom prilika imam kandidata za testiranje te ideje.
Dno limenke od pive krije savršenu sirovinu za napraviti aluminijski dustcup.
1.jpg
E sad. Pitanje za iskusne. Dali dust cup samo dobro obraditi po rubovima, i zaljepiti ga na membranu; cca kao na slici, ili, napraviti ga da bude u promjeru 20 mm kao i promjer zavojnice i zaljepiti ga na tuljak zavojnice? Tako bi dodana masa bila manja, a i visoki tonovi bi se prenosili direktno sa zavojnice na dust cup, bez posredovanja membrane.
2.jpg
3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.