ilimzn napisao:
A sto ces kad treba smanjit osjetljivost basa, jer je veca od ostalih drivera, stavit L-pad na njega?
Necu ga kupiti
ilimzn napisao:
A sto ces kad treba smanjit osjetljivost basa, jer je veca od ostalih drivera, stavit L-pad na njega?
Mijo napisao:Evo konkretno ,bas Scan Speak 26w4534goo -90,5db ,srednji SS 15w4424 goo-90,6 db ,visoki također nešto od SS. Dakle ,da li bi za zatvorenu kutiju ovaj bas trebao biti osjetljiviji ?Rezao bi ga na otprilike 500 hz ,vjerojatno bi trebalo 12db/oct.
ilimzn napisao:yoke napisao:Ja jos nisam naletio da se netko opterecuje dali je nesto osjetljivije od drugog...
Odaberu se drajveri koji ti pasu iz nekog razloga i onda ih skretnicom prilagodis rezultatu koji zelis
..
Nekako sam dojma da je L pad u skretnici najmanji problem te da najmanje, ako i ikako utjece na konacni zvukovni rezultat.
Bepone napisao:ilimzn napisao:yoke napisao:Ja jos nisam naletio da se netko opterecuje dali je nesto osjetljivije od drugog...
Odaberu se drajveri koji ti pasu iz nekog razloga i onda ih skretnicom prilagodis rezultatu koji zelis
..
Nekako sam dojma da je L pad u skretnici najmanji problem te da najmanje, ako i ikako utjece na konacni zvukovni rezultat.
to je najbolje situacija, znaci basa bude!
Bepone napisao:i ne zaboravimo! sve sto je vise drivera u zvucniku, manja je vjerovatnost da ce to delat kako je zamisljeno!!![]()
joe dalton napisao:Još malo razmišljam na glas. Recimo podesiš reznu frekvenciju basa tako da se poklapa sa frekvencijom baffle stepa i tako izbjegneš i baffle step kompenzaciju. Slično sam radio sa OB gdje sam birao reznu frekvenciju basa ovisno o širini ploče tako da se glasnoća u prostoru na kraju poklopi između basa i ostalih drajvera. S time da ja imam bas koji je veće osjetljivosti od srednjotonca pa srednjotonac režem i odozdo.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju