ovaj tekst sam skoro zapoceo s "kutije zgotovljene" al sad kad gledam slike primjetio sam da na njima treba napravit jos jedan detalj... jos moram samo na prednjoj strani izglodati zaobljen unutarnji rub iznad zvucnika (vidi drugu skicu na prvoj strani) i tad cu moci rec da su gotove.
Nakon toga ce kutije polako ici na bojanje odnosno crtanje,ne mislin ih lakirat vec cu nesto nacrtat gore uljanim bojama.To ce malo potrajat tako da cete morat bit strpljivi , dotle cemo napravit prednju plocu i metalno postolje.
Prednja drvena ploca koja ce odmah i pokrivat rub zvucnika bit ce dosta tanka oko 1 cm i treba mi neko lijepo tamno smeđe drvo.Za to sam odabrao jedno od lijepsih koje imam doma,daske stare bacve koje sam prije 5-6 godina malo ocistio i spremio za nesto posebno.One jesu od hrastovine ali godinama vino im je dalo neku posebnu boju i sjaj tako da su dosle tamnije i boje bas kakve mi treba.Bio bi dobar i mahagoni al ovo mi je cak i lijepse
Jedino steta sto nemam ni jednu sirine 12-13cm kolko mi treba... tako da cemo ih morat lijepiti. Pazit cu da mi spoj bude potpuno ravan i da pokusam kolko se moze podudarat smjer godova drva tako da se ne primijeti jako da su daske spajane...
Metalno postolje je prica za sebe

u pocetku sam mislio napravit donju metalnu plocu ali nasao sam neto bolje... iz dvorista iskopao sam nesto kao rođeno za ovo i sto ce se uklapat s onime sto ce bit nacrtano na kutije.To je komad nekakve pruge!! ali za razliku od one po kojoj idu vlakovi ova je visoka svega 6 cm. To je naj vjerovatnije jedan od mojih predaka skinuo s koje austro ugarske tvrđave kojih ima oko Pule mnogo.I tako je ova "šina" kako je mi tu nazivano zadnjih 60-70 godina sluzila kao kraj reda vinove loze,a sad ce postat zvucnik
Zanimljiv je zivotni put imao ovaj komad zeljeza i tko zna sto ga jos ceka...
Komadi su rezani na 26 cm duzine
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.