NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet lip 28, 2024 8:36 pm

Ako se ne varam ima za kupiti tih DIN konektora za zvučnike u elmatisu i tevetronu. Što se tiče konektora za antene tu ti ne mogu puno pomoći. Ja imam za testiranje jednu 300R antenu baš sa pripadajućim konektorom, a ako i nju trebaš moguće da i nju imaju za kupiti u ove dvije trgovine koje sam već naveo.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Cindra » Pet lip 28, 2024 9:32 pm

Bacim oko, thx
Cindra

PostPostao/la Fantocci » Pet lip 28, 2024 10:50 pm

Stavi dvije kratke žice od tvrdog bakra u te rupice a na njih prilagodni transformator, i dalje sa 75 ohmskim koax kablom na antenu.
https://www.ebay.com/itm/355799984939?_ ... RD0Y62V5HY"
Fantocci

PostPostao/la daluka » Sub lip 29, 2024 7:41 am

Cindra napisao: nemam pojma kakav je to antenski priključak ni gdje bi ga našao

Treba ti gornji, gornji je za FM, donji je za AM, u biti ti ne treba konektor samo "zabodeš" žicu u gornji na strani gdje je oznaka "Y" i trebalo bi raditi.
Ako stvarno misliš da trebaš takav konektor onda ti treba ovo
daluka

PostPostao/la Bepone » Sri lis 23, 2024 5:02 pm

nisam mogao odolit
g.png
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Cindra » Sub stu 09, 2024 2:09 pm

Našao u ormaru Strong DVBT SRT 5200, 5202 i Dreambox DM500S, ispravni bili kad sam ih zadnji put probao (provjerim opet ako bude zainteresiranih), sa daljincima, doniram ako kome treba za kaj god
Cindra

PostPostao/la Master of disaster » Pon vel 10, 2025 1:04 pm

Našao sam na mom lo-fi buvljaku Ruski komplet magnetofona i zvučnika Tento Kashtan (jupiter 203). U praktički mint stanju. uzeo sam to jer imam problem sa hoardanjem a nisam još posjetio doktora. :doh: :lol: ,

https://reel-reel.com/tape-recorder/jupiter-203/" target="_blank

Magnetofon sam isprobao i sve radi (nemam trake, ali nosači kolutova vrte u skladu sa komandama, sve svijetli... )

Međutim, onda sam probao zvučnike. Nisu opće loši. Da pače sviraju sasvim fino. Pa si mislim možda je i magnetofon neke solidne kvalitete (ne da mi to nešto koristi, ali...), u glavnom, ima li netko iskustva sa ovime. Da li da magnetofon spremim ili poklonim/bacim? Zvučnike ću definitivno zadržati, dobri su...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Pon vel 10, 2025 1:58 pm

Master of disaster napisao:Našao sam na mom lo-fi buvljaku Ruski komplet magnetofona i zvučnika Tento Kashtan (jupiter 203). U praktički mint stanju. uzeo sam to jer imam problem sa hoardanjem a nisam još posjetio doktora. :doh: :lol: ,

https://reel-reel.com/tape-recorder/jupiter-203/" target="_blank" target="_blank

Magnetofon sam isprobao i sve radi (nemam trake, ali nosači kolutova vrte u skladu sa komandama, sve svijetli... )

Međutim, onda sam probao zvučnike. Nisu opće loši. Da pače sviraju sasvim fino. Pa si mislim možda je i magnetofon neke solidne kvalitete (ne da mi to nešto koristi, ali...), u glavnom, ima li netko iskustva sa ovime. Da li da magnetofon spremim ili poklonim/bacim? Zvučnike ću definitivno zadržati, dobri su...

Svakako sačuvaj!
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sri lis 15, 2025 9:57 am

Još jedan interesantan pronalazak na lo-fi buvljaku, pojačalo-napajanje za projektor sa pripadajućim zvučnikom, dakle rano doba filmskog zvuka na ovim prostorima dostupno masama makar preko domova kulture i sl.

Ako netko slučajno ima još jedno pojačalo-napajanje (Iskra KON 12) rado bi ga udomio jer imam ideju kako to sačuvati od reciklaže a da ne zauzima mjesto kao čisto izložbeni eksponat

1000055955.jpg

1000055960.jpg

1000055959.jpg

1000055957.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la DrFireBottle » Sri lis 15, 2025 12:01 pm

tu vidim jedan fenomenalan mini gitarski amp :)
DrFireBottle

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica