Davorine, ovo je iz istog izvora kao i ono moje kinesko pretpojacalo koje je bilo u Krizevcnima. BTW, svi koji su ga posudjivali na TF nisu se zalili...

.
Dakle, kinezi imaju skladiste u Bremenu, Njemacka, ali uredjaj nije uvezen u EU, tj. nisu placene takse (europski PDV). Kad to narucis, to nasi carinici znaju pa traze da platis PDV, a ako je skuplje od 150 eura i spedicijske troskove. Moje je srecom bilo 144 eura pa sam platio PDV, a spediciju nije trebalo. Pisao sam njemackim Kinezima i vratili su mi PDV, ali nisu troskove oko carinjenja. Po mome ovo gore ne mozes dobiti na kucnu adresu ni u snu ispod 5.200 kn (jedino ako nasa carina prespava pa se paket provuce, ali sanse su nikakve, veliko je to i tesko). A ja bih radje uzeo ono pojacalo iz njuskala na nevidjeno, nego ovo kinesko na nevidjeno. I 95% sam siguran da ne bih pogrijesio.
Sto se cijene dijelova tice, lakse je nama jer svatko od nas vec ima nesto kod kuce, ali ako se sve kupi, napravi kuciste i finishira, takvo pojacalo bez problema prijedje 6.000 kn. U mom Baby Hueyu ima samo u vijcima oko 200 kn, dobro, dosta ih je i vecina su od inoxa, ali ipak... Jedan okrugli poklopac trafoa iz Kine dodje oko 30$, a kod nas s carinom i nametima to je 300kn... brzo se nabere...