biseri sa foruma

Re: biseri sa foruma

PostPostao/la tubeman » Sri ruj 03, 2014 10:05 pm

Može, ali je preslabačko i pitanje je koliko se isplati.

Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la davorin » Čet ruj 04, 2014 9:11 am

Edison napisao:
tubeman napisao:Edison je valjda jedini prošao "po planu" (je li?)

Pa ne znam. Mene su zanimale QQE02/5, ali mislio sam da je to druga oznaka za odredjenu NF pentodu, a ispalo je da su to dual VF tetrode. Nisam stigao pronaci podatke na poslu, ali sad vidim da su cijevi za visoke frekvencije. Posto radim iskljucivo u audio podrucju, vjerujem da se ove ne mogu tu pametno iskoristiti? Tako da cu najvjerojatnije javiti covjeku da sam pogrijesio i da odustajem. :oops:

Ili se te mogu iskoristiti za kakvo pretpojacalo npr? Davorine? Tubemane?

Mogu se iskoristiti u protufaznom pogonskom stupnju za jače elektronke, kao i u okretaču faze s vrlo velikim pojačanjem.
Nisam siguran mogu li dobro raditi u predpojačalu zbog uobičajene sklonosti izlaznih elektronki mikrofoniji.
davorin

PostPostao/la Edison » Čet ruj 04, 2014 10:02 am

Hvala na strucnim odgovorima. Javit cu covjeku da te cijevi ne mogu iskoristiti kako sam zamisljao pa odustajem. Mozda ce nekome tko se bavi VF tehnikom dobro doci...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la davorin » Čet ruj 04, 2014 10:16 am

Edison napisao:Hvala na strucnim odgovorima. Javit cu covjeku da te cijevi ne mogu iskoristiti kako sam zamisljao pa odustajem. Mozda ce nekome tko se bavi VF tehnikom dobro doci...

Rade te elektronke dobro i u audio tehnici, osim VF-a, ali su zbog male izlazne snage nepraktične kao izlazne. Njihova relativno velika strmina ih čini vrlo perspektivnim za okretač faze velikog pojačanja i vrlo visokih izlaznih napona.
davorin

Prethodni

Vrati se na: Brbljaonica