S obzirom da ona tema o Ampegu VT-22 služi tome a ne poprečnoj i opširnoj priči što mi se sve izdogađalo u životu sa skromnih niti još 22 godine ima poprilično materijala.
Da se razumijemo, uvijek sam ja iza čoška tu čitao sve teme te nikad nisam izgubio interes za isto, samo me život bacao po svuda i morao sam se krenuti brinuti za sebe.
Završio srednju, kratko bio na zrakoplovstvu, rekao adio i krenuo popravljat motore i aute prijateljima i poznanicima i kupovat isto jer sam otkrio da obožavam oldtimere, pogotovo amere sa V8 i stari BMW itd.
Puno sam i svirao po klubovima, feštama i svud preko kud, shvatio da me ne čini sretnim jer je vecina ekipe izrazito ograničena i dogodi ti se da ti u alkoholiziranom stanju strgaju i razglas i laptop pa i gitaru.
Znam da puno puno vas nije bilo jasno kak to da klinac sa (onda) 14 godina toliko prčka po tome i da netko nije iza toga.
Iza toga nije bio nitko, osim mene i moje volje, čak i sa starcima sam imao grdih neslaganja i različite poglede oko svega te sam im postao nesnošljiv jedno vrijeme.
Taman kad mi je krenulo s muzikom me ekipa sa kojom sam svirao napustila i otišla van ove lijepe naše, što me slomilo do te mjere da 2 godine nisam aktivno pipnuo Gibsona u sobi a kamoli svirao onako razigrano, tu i tamo bi svojoj ekipi i mladima popravio nešto i modificirao. Naravno, nemam ni približno znanja kao neki od vas niti sam enciklopedija za sve audio-related, jednostavno to volim jer mi je bilo izrazito fora napraviti nešto svoje i imati svoj identitet kroz neku svoju samogradnju, bilo to da je moj automobil do ibera modificiran po mojoj volji, gitara koju sam izradio ili neko pojačalo ili dva za koje su mi mnogi od vas pomogli i puno pametovali s razlogom da se ne ubijem visokim naponom.
Nažalost, to mi se dogodilo 05.04.24', neoprez, zaigrane ruke na upaljenom CRT televizoru, bez majice naslonjen na radijator (uzemljenje), i naravno nego šta, da me je zaljepilo do te mjere da me hvala bogu otac našao na podu i razbudio, bio sam blijed i tvrdio da mi nije ništa, došla mati kući veli peljaj ga na hitnu, tako je i bilo.
Na hitnoj sam bio jedno sat vremena prikačen na sva čuda elektronike i medicine i strefila me koma iz vedra neba, te klinička smrt, prvi put 17 sekundi, drugi put 13.
I kao što rekoh, naučio sam na teži način biti malo puuuuuuno oprezniji nego prije, po meni je to lijepa školica bila, strujni udar je bila dosta veća neugodnost nego neki ozbiljniji padovi s motora koje sam imao.
Vrlo lako se odma pronađem u ekstra turbulentnim situacijama od škole i okoline, kao i ovdje kad sam krenuo otvoreno pa je ekipa mislila da je idiot od 40 godina za tastaturom koji podbada masivno.
Ali za sve grde situacije kojih je bilo, od kojih su neke gdje sam svojom greškom doveo život samog sebe u opasnost i na kraju izvukao deblji kraj, uvijek imao muziku i sviruckanje kao i DIY za mentalnu higijenu
(Bepone, btw, Franci Blašković je jedno od najvećih otkrića koje si mi dao, sa kojim gotovo svakodnevno drilam svoju curu)
Prije nekoliko mjeseci sam shvatio zapravo koliki dar imam s neba za svirku i pjevušenje i na motivaciju okoline ponovno krenuo svirat u dva VIS-a
Prošao preko 40 gitarskih ampova, mjenjao se, trgovao, uživao upoznavao ekipu i polagano krenuo opet po 2 sata na dan drilat po gitari.
Cijelu srednju školu sam bio koma, Ruđer Bošković bio ubojstvo za kreativnost pa kad sam došao doma sam ili nabijao po kljavama, bubnjevima ili gitari po 4 sata u komadu, starci su naravno, pizdili, iako su glazbenici.
Tko zna gdje će me put koji gradim skupa sa svima odvesti na kraju, trudim se kolko mogu.
Što god vi mislili o meni, drago mi je da vas imam i drago mi je da netko na ovoj maloj kugli zemaljskoj još ima volju za kreirati razne stvari od HiFi-a do ostalih samogradnja i popravaka brutalnih stvari prošlog stoljeća kako ne bi otišle u zaborav.
Hvala svoj ekipi koja mi je pomogla, prodala i poklonila dosta stvari koje i dan danas koristim i neizbježan su dio DIY posla.
Budite mi svi dobro i održite ovaj forum i ideje kao i volju za ovom audio sferom živom koliko je god moguće.
Zauvijek vaš, vatrena boca.