Scan speak

Re: Scan speak

PostPostao/la Master of disaster » Pet lis 09, 2020 9:10 am

Novac nije problem. Novca nema :lol:

Hoću reći radiš sa onim što imaš, i koliko si snalažljiv preko toga. Ja nisam simpatizer onog klasično audiofilskog tjeranja maka na konac, ali ni punkerski pristup nije dobar, u toliko što se onda gubi smisao diy audia. A smisao je po meni napraviti (u ovom slučaju ) zvučnike čija će kombinacija zvuka, uradi sam faktora i vizualnog dojma pojačavati zadovoljstvo slušanja muzike.

Subovi u kantunima su overkill po meni koliko god voolim bas i kliko god sam sklon pretjerivanju. Iz ove teme vidim da je težnja na muzikalnim i dinamičnim zvučnicima. To je po meni put do dobrog zvuka (ili dobar zvuk) a to je naj efikasnije postići sa kakvim trosistemcima sa velikim basom ili sub + širokopojasni zvučnik.

Kada smo kod basa i powered subova, i to sam probao. Na moje veliko iznenađenje sub je izletio goptovo trenutno kako je i uletio. Za takav set up treba imati dedicated slušaonu. U npr dnevnom boravku sve zuji; parket, strop!?!! (kod mene :lol: barem) pizdarije po policama, kućište kompjutera... Ne slušljivo. Ali dobar zvučnik koji lako pokrene veću količinu zraka i koliko toliko ravno ide do četrdesetak herca, milina.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la vifaton » Ned lis 11, 2020 1:44 pm

Nema nekoga riješenja za moj projekat.

Još bih upitao i to, dali netko pravi zvučnike sa scan speak ili slično?

Audiomodul je tako nešto radio.

Ako ne bude samogradnje, onda bih radije da mi netko napravi gotove kutije sa ovakvim drajverima, nego kupovao tvorničke.
vifaton

PostPostao/la yoke » Ned lis 11, 2020 4:52 pm

radi colibri labs
https://www.audiocolibri.com/

meni su oni super svirali, na nekoliko audio sajmova, na kojima sam ih slušao.
yoke

Prethodni

Vrati se na: Kupujem