Kvarc

Kvarc

PostPostao/la spina » Ned lip 02, 2013 4:22 am

Pozdrav ,
Nakon pregleda 23 stranice Šibenskog materijala evo i mene na brodu :D .Šibenik mi je bio malo daleko ali se nadam nekom budućem susretu u Umagu da se i ja došlepam iz Poreča i nauživam radova entuzijasta i upoznam autore ,a ako ne ,barem opet šaljem malo žica po Lestu i Edisonu jer i tih ''cijevi'' čini mi se nikada dosta ,uvijek fali još jedna ili dvije ,kao i onih kvarcnih pa ide uvijek nekakva verzija mozganja tipa ,''Ove bi mogle biti zanimljive ,niski Rp ,malo pojačanje ,dobar drive...Još samo ove dvije i neću više ,dosta !'' ,a uz to u oči bode ''free shipping'' koji nije kompenziran cijenom cijevi i onda ti imaj srca pustiti da trunu u vlažnim kartonima iz prošlog stoljeća.Poznato? Imam osjećaj da nisam promašio vez :) .

Igor
spina

Re: Kvarc

PostPostao/la davorin » Ned lip 02, 2013 9:35 am

:text-welcomeconfetti: :text-welcomewave:
davorin

PostPostao/la pamook » Ned lip 02, 2013 9:36 am

benvenuti :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Ned lip 02, 2013 10:08 am

Pozdrav Igore,

znamo se iz Audiofil kluba, kad je bilo predstavljanje kablova. Malo smo popričali, nažalost, prekratko, ali eto. UGlavnom, dobrodošao na forum. ;)
tom_hifi

PostPostao/la Dean » Ned lip 02, 2013 10:42 am

Dobrodošao !
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Edison » Ned lip 02, 2013 10:47 am

Dobro dosao, Igore! :D

Lest i ja smo koristili tzvoje kabele u Sibeniku. Izazvali su veliki interes. Svi su pitali "sto je to", "zasto je to tako"... Kabeli su radili bez problema. Prezivjeli su i manju poplavu jer su decki priskocili i pomakli stolove i kabele.
Sreli smo se na prezentaciji u Cadoru u Rijeci. Nismo se direktno upoznali, ali sam poslusao tvoje objasnjenje o kabelima. Inace, kabele sam cuo vise puta kod prijatelja Francija, i rade svoj posao jako dobro.

Drago mi je da si se prikljucio forumu. :D
Vidjet ces, ekipa je dobra, mi mozemo nesto nauciti od tebe, kao i ti od nas.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Ned lip 02, 2013 11:00 am

Da, ekipa je ovdje najbolja, ne samo dobra :) Edison je malo preskroman :whistle:

A, možda ćemo na ovom forumu i o, 'mračnoj strani', kablovima. Da da, čuje se to, čuje. :violin:
tom_hifi

PostPostao/la Lest » Ned lip 02, 2013 6:47 pm

Dobrodosao Igore,bilo je i vrijeme :D
Lest

PostPostao/la ziki » Ned lip 02, 2013 7:21 pm

Dobrodošao :violin: .
ziki

PostPostao/la spina » Ned lip 02, 2013 7:51 pm

Hvala na toploj dobrodošlici.Jako mi je drago biti među vama.
Vremena za razgovor i slušanje ,istovremeno ,uvijek je premalo i bilo mi je jako ugodno popričati s ljudima u klubu dok nije odzvonilo onih Pepaljuginih 22h i kusur i zatvaranje prostora.Uvijek limiti.Zato i postoje Triodini dani gdje se može i slušati i povezati se s ljudima :) .
Hvala za spašavanje od kišne stihije jer bez obzira na ''gaz'' od petnaestak mm plastičnih prstenova oko vodiča ,pamuk bi se natopio prodorom tolike količine vode.Jedna bura riješila bi sve :) ali ipak....
Da ,i Cadoro je bio blic trenutak kao i Zagreb ali je bilo lijepo družiti se s velikim brojem ljudi jednakih afiniteta i nadam se da će biti prilike da se sa mnogima upoznam i popamtim imena u višesatnom druženju.Za sada ,tu je forum :) .Franci je izuzetno entuzijastična osoba i Spine su na ključnim pozicijama u sustavu stvorile pristojan zvuk kakav njegov trud oko svega i takav sistem zaslužuju.
Ne sumnjam da naše druženje neće imati svrhe po pitanju učenja ,a skromnost je odlika osoba koja im dopušta da budu objektivne u procjeni rezultata jer inače ne bi bilo daljneg napretka ,a niti ovog foruma i ekipa je baš zbog toga najbolja.Da je Edison preskroman ,to stoji ali sam siguran da su njegove kreacije baš zbog toga graciozne kao i svi ostali uradci drugih članova foruma.
Upravo zbog tog ''mračnog'' audio woodooa ,moji dizajni su tako goli i otvoreni jer me to mistificiranje uvijek smetalo.Istina je da čovjek treba uložiti 25 sati dnevno da bi stvorio nešto izuzetno vrijedno ali woodoo tu nije nužan pri nuđenju takvog proizvoda ,čak je i nepoželjan po mom mišljenju ali uvijek je isto pravilo ,sto ljudi sto ćudi.Ja ne spadam u ljubitelje mistike pa sam zbog toga ovdje.
Ako blebećem previše ,recite i neću više ali smatram da bez filozofije ,promišljanja i kršenja nekih od uvriježenih pretpostavki ne bi bilo dobrog zvuka do kojeg uspijevamo doći tim putem.Sve ostalo je industrija ,odlična ,dobra ,manje dobra ili nikakva ali većina od nas nema uvjete da bi stvorili dobro zvučeću komponentu na taj način pa smo prisiljeni koristiti samo mozak i dosjetljivost.
Ja sam za custom manufakturu koja jedina može stvoriti unikatni primjerak ,zbog kojeg se čovjek osjeća dobro jer zna da je rađen za njega i takav humani pristup u pronalaženju zvuka cijelog sustava ,kako za sebe tako i za druge. :) Naravno da mi je cilj stvoriti kvalitativno čim objektivniji kabel po pitanju zvuka ,a ne samo subjektivan proizvod kojemu će ta osobina biti ključna za procjenu kvalitete.Svakako ćemo proćaskati o našim ''žilama'' jer se tu ima puno za reći i bitno je.
Jedna od činjenica je da je kabel tijelo koje rezonira i doprinosi rezonantnom sustavu ukupnog sistema.U tom istom tijelu kabela nalaze se različite rezonancije od vodiča preko šasije do spojnih mjesta i tu leži jedan dio zadatka rješavanja problema dobre konstrukcije.Sve se mora gibati ali kontrolirati na nenasilan način jer u protivnom dobijamo kompresiju ili prštav zvuk ako mehanička kontrola nije izvedena na pravi način ;kao mikrofonija kod nekih cijevi ali opet i takve cijevi mogu negdje ''leći'' odlično ako sistem pita.Sa Spina konstrukcijom sam uspio doći do takvog rezultata da taj kabel svira jednostavno ''korektno'' i više od toga ,u sustavima od 300 kuna i 300000kn što nije slučaj kod većine industrijskih kablova.Objedinjena je velika masa konstrukcije koja inače ako je loše upotrijebljena stvara kompresiju i toplinu ili zatvorenost ,velika količina zraka oko mehanički kontroliranih vodiča uz pomoć pamuka koji je prvi po kvaliteti nakon vakuma i zraka tako da elektromagnetsko polje koje stvara vodič nije u velikoj mjeri oštećeno prolaskom kroz materiju pripijenu uz njega.Nakon toga ima još bezbroj malih detalja koji su bitni u svemu.
Sve u svemu ,samo zrak u du Pont cijevćici oko vodiča ,a posebno srebrnog ,ne drži vodu ako se očekuju ozbiljniji rezultati ,svira to solidno ali daleko od istine kojoj težimo ,gdje zvuk i vibracije podjednako sudjeluju u doživljavanju muzike.Prečesto se sve svodi samo na zvuk ,a vibracije muzike izostaju i obrnuto ;zrak koji istiskuje saksofon na primjer ,često je ''tanak'' i fali mu vlage iz pluća :lol: kod žica koje taj zrak stvaraju svojim konstrukcijskim anomalija ,a pravi zrak iz mesinga uopće ne prenose kako trebaju.Zato je srebro nepravedno osuđivano kao neprikladan materijal kao ''pretanak'',a samo je prečesto loše upotrijebljeno i njega treba smjestiti u promišljeniju mehaničku okolinu za razliku od bakra koje više prašta ali na uštrb detalja ,zbog svojstvene rezonancije i onda svojim ''tijelom'' može rušiti zidove kao i macho bakar.S jednim i drugim zvukom da se živjeti ali teško i ja samo pokušavam spojiti ta dva često razdvajena ,a ustvari ista svijeta zajedno :D .

Igor
spina

Sljedeće

Vrati se na: Predstavite se