Što to znači "industrijski standard" ?
Radi se o test frekvenciji koja nam može (ako je sami možemo oddabirati) jako puno pomoći u procjeni kvalitete neke komponente.
Samo mjerenje ESR-a, na kojem se ovdje toliko inzistira čak i nije toliko značajno.
Najčešće testne frekvencije su 100, 120, 1K, 10K i 100K Hz.
Skuplji laboratorijski uređaji imaju još veći raspon frekvencija.
Ovisno o frekvenciji mijenjaju se rasponi i preciznost (vizualna) mjerenja.
Tako se npr. kondenzatori od nekoliko 1000 uF niti ne mogu mjeriti na 10 ili 100 kHz.
Ista stvar i s ostalim veličinama.
Na različitim testnim frekvencijama, instrument će najčešće "vratiti" drugačije vrijednosti.
To ne znači da ne valja instrument, već da svojstva komponente nisu jednaka na svim frekvencijama, što je i normalno.
Ako se zna što to znači, puno lakše se mogu odrediti svojstva komponente i doslovce "pročitati" koji će npr. kondenzator u nekom sklopu valjati a u kojem ne.
Opasnost je u tome da se lako postane "skorojević" jer nam ništa više neće biti dobro

Praktički najveća "mana" ovakvih jeftinih uređaja je nemogućnost odabira testnih frekvencija.
Koristi se nekakva univerzalna koja omogućuje koliko-toliku preciznost.
Neki takvi uređaji sami mogu odabrati testnu frekvenciju, ali to isto nije baš dobro.
To dovodi do mogućeg smanjenja preciznosti, čak do krivog prepoznavanja, pogotovo kod velikih i malih vrijednosti neke komponente.
Ima tu još nekih stvari koje se ne mogu mjeriti, ali ne treba cjepidlačiti

U svakom slučaju, radi se o vrlo korisnom uređaju koji će za tih 10-15 dolara pružiti jako puno.
Ja ću si ga isto nabaviti, ali ne za RLC funkcije, već za fetove i trijake, u stvari, tek da ga imam

Zato inzistiranje na nekakvim "laboratorijskim" uređajima nije previše opravdano.
Puno previše koštaju za to koliko ćemo ih koristiti.
Ja sam sa svojim "Voltcraftom" izuzetno zadovoljan jer puno daje za vrlo (barem meni) razumnu cijenu.
Pogotovo jer mi to nije prvi uređaj takve vrste.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......