Nije neki poseban tuner, niti ima neku sentimentalnu vrijednost ali evo došao mi je po ruke da ga malo sredim. Stanje nije nešto posebno dobro, ima ogrebotina naprednjoj ploči,ali iznutra je više nego dobar. Preklopnici su standardno temeljito očišćeni, zamjeneni kondenzatori takve radnje
Na ovoj slici se vidi jedan mali "upgrade" ili "downgrade" koji sam napravio u odnosu na sam uređaj. Gledajući šemu i tiskanu pločicu vidio sam da se nešto ne slaže. Kada sam malo pobliže pogledao vidio sam da su izbacili diskretni stabilizator za 12,6V i ubacili 7812. Tako da sam ja popunio prazna mjesta na tiskanoj pločici i prepravio napajanje kako treba biti po service manualu. To se može vidjeti na lijevom dijelu tiskane pločice kod hladnjaka i malo ispod njega gdje se nalazi pet elektrolita(u originalu je bio samo jedan) i još par dijelova.
Ovdje se pak vidi da je netko pokušavao otvoriti tuner. Naravno pretpostavka je izgleda bila da je gumb za biranje stanica samo nataknut tako da je fino razalio prednju ploču i načeo malo sam gumb...
Ovdje se se vidi(zapravo ne vidi) ono što je sljedilo nakon što je netko prije mene rastavio tuner. Krenuo je u "čišćenje" plastike i bome ju je "očistio" i to sa vimom ili možda arfom što je rezultiralo sa lijepim risovima u plastici. Budući da će tuner biti u jednoj vikendici i nije toliko bitno da bude u najboljem izdanju pa sam samo ispolirao one sitne ogrebotine sa polir pastom i filcom za poliranje. Ostale su dvije-tri veće ogrebotine ali se skoro i ne vide osim ako se baš netko ne zagleda pod određenim kutem. Ono što je bitno je to da je sada plastika bome prozirna i skala se vidi puno bolje nego prije.
Što se tiče prijema tu nema puno što pričati, sa antenom lovi sve živo,a bome i bez ikakve antene ulovi koju stanicu i upali stereo lampicu. Šteta što je prednja ploča izgrebana, ali tu smo di smo i nema smisla da se to ide farbati.
I izgleda da sam se već ispraksirao sa provlačenjem špagice za tunere Prije sam to izbjegavao i na sve načine sam pokušavao da špaga ostane zavezana tako da sam micao plastički kolut sa promjenjivog kondenzatora ali sada lijepo odvežem špagu i za čas ju nazad stavim kada dođe vrijeme za to.