Vidim da su zice s ulaznog DIN konektora otpale pa ne bi sviralo ni da imam takve prikljucke. Kad se upali cuje se rad mreznog trafoa, bruji i lagano vibrira cijelo kuciste. Napon sekundara je 63V, a nakon greca to daje oko 83V. Dalje gledao nisam.
Kolega je to donio da vidim da li sto iz toga napraviti. On misli da to nesto vrijedi. A ja ne znam sto bih mislio? Pojacalo nema dvostrukog napajanja pa bi trebalo imati izlazni kondenzator, ili se to rijesava prako izlaznog trafoa? Ako se koristi izlazni kondenzator, onda je to jedan od ona dva velika valjka. Ako se ne koristi, oba kondenzatora su u napajanju.
Kolega veli da od toga npravimo 4 monobloka, dva njemu, dva meni. No to je toliko zahrdjalo... Trebalo bi sve rastaviti, pobrusiti, polakirati, staviti nove konektore. A mrezni trafo i dalje bruji... Bolje i modernije pojacalo se da nabaviti na ebayu ispod 20 $. Vracati ovo u zivot mi se cini neisplativim. A prilicno je i ruzno...
Da li iz njeg sto vrijedi? Cini mi se samo hladnjaci za TO-3 tranzistore.
Zna li tko sto vise o ovakvim pojacalima? Ima li to svhe vracati u zivot? Znam da ima starijih (malo) i iskusnijih (puno) pa cekam da se jave...