Daklem, radi se o proizvodnji sa samog kraja šezdesetih godina, i to reciklaži tada dosta poplarne Simfonije koja se u razno raznim varijantama (uglavnom varijante kutije i stakla
Mislim da je "Saga" završila s modelom 70.
Radio ima sedam cijevi (ECC85, ECH81, EF89, EABC80, EM84, EL84, EZ80), kutija je drvena.
Zajedničko praktički svim Simfonijama (pa i slabijim Melodijama) je to što su skale loše napravljene i u pravilu se s vremenom odljušti jedan dio.
Niti ova nije izuzetak. Radi se o tome da su sa stražnje strane skale na par mjesta nakeljili nekakav selotejp koji je jednostavno oslabio boju koja se cijelim tim dijelom odljuštila.
U nekim situacijama se to može "popraviti" tako da se preko tog dijela nalijepi još jedan selotejp koji taj dio natrag pažljivo pritisne na staklo, ali to je više-manje "triper" varijanta.
Radio je došao ispravan i u vrlo dobrom stanju (osim spomenute skale).
Sam "refresh" se sveo na zamjenu elektrolita i lagano čišćenje drvenarije i plastičnih rešetki te poliranje gumba.
Kutija je na par mjesta imala nekakve sitne "piknjice" koje sam sanirao i sve skupa ispolirao.
Slika baš i ne reproducira dobro pravu boju koja je vrlo svijetla i ne susreće se često kod radija.
I to je uglavnom to.
Tek toliko da se na brzaka skine s reda čekanja i pokraj stavi "kvačica" da je gotovo u stilu "xxx done, xxxxxxxxxxxxx to go"
Radi prilično dobro. Trenutno se vrti Zagreb III i tako će ostati do jutra.
Ako ne bude ispada, ide u vreću i u mirni novi život

U postupak će uskoro još jedna Simfonija f69 (tnx Fixxer) kojoj je trebalo srediti polupano staklo.
Ta je izgledom (bojom kutije i stakla) nešto drugačija.