Krčanje i kreštanje starog radia

Re: Krčanje i kreštanje starog radia

PostPostao/la phobon » Pon svi 09, 2022 1:11 pm

Nisam pročitao jesi li probao ovo ili ne :

Probaj za početak izvadit C803 pa probaj poslušati kako zvuči bez njega.
Zamijeni C805
phobon

PostPostao/la Pocetnik » Pon svi 09, 2022 3:20 pm

Očekujem da radi normalno, ak već kreće u neki kliping i izobličenja da do bude na kraju okretanja potenciometara. Naime nije mi prvo pojačalo, složio sam već pojačala sa El84 i evo jedno mi radi kao drugi sistem i ne odlazi u kliping i izobličenja takva. Spajao sam na sve moguće zvučničke jedinice i drajvere, od orginalnog, preko drugih radio zvučnika iz tog doba, pa do modernih drivera i na svima isto. Navedeni kondenzator sam promijenio, ali povratna veza je i kompletno odspojena tako da ne igra ulogu...
Pocetnik

PostPostao/la tom_hifi » Pon svi 09, 2022 3:38 pm

Pocetnik napisao:Očekujem da radi normalno, ak već kreće u neki kliping i izobličenja da do bude na kraju okretanja potenciometara. Naime nije mi prvo pojačalo, složio sam već pojačala sa El84 i evo jedno mi radi kao drugi sistem i ne odlazi u kliping i izobličenja takva. Spajao sam na sve moguće zvučničke jedinice i drajvere, od orginalnog, preko drugih radio zvučnika iz tog doba, pa do modernih drivera i na svima isto. Navedeni kondenzator sam promijenio, ali povratna veza je i kompletno odspojena tako da ne igra ulogu...

A dali imaš kakvu mjernu opremu? Da si malo pomogneš ... ovako si 'slijep' ... Neki generator i osciloskop npr.
tom_hifi

PostPostao/la Pocetnik » Pon svi 09, 2022 3:59 pm

Jbga... :( da imam pomogao bi si.... Morati ću uložiti neke pare i u to.... Ne znam gdje se desava izoblicenje iza triode ili na izlazu pentode... Neka ideja mi je da potpuno izmjenim taj izlazni taj dio...
Pocetnik

PostPostao/la tom_hifi » Pon svi 09, 2022 10:07 pm

Pocetnik napisao:Jbga... :( da imam pomogao bi si.... Morati ću uložiti neke pare i u to.... Ne znam gdje se desava izoblicenje iza triode ili na izlazu pentode... Neka ideja mi je da potpuno izmjenim taj izlazni taj dio...

Mijenjanje napamet je bezveze ... Ali da, trebalo bi malo uložit u mjernu opremu.
tom_hifi

Prethodni

Vrati se na: Refresh starih uređaja