Još sada imam osjećaj da me sve svrbi
No, ne budi lijen, kao što sam najavio, povadio sam svoje T57b i naapravio inspekciju i sve ih rastavio.
Cilj je osposobito što više njih.
Situacija nije nimalo dobra jer su svi kilavi, a kutije unatoč naizgled relativno dobrom izgledu loše do priilično loše.
Što od crva, što od oštećenja, i sve su rasušene.
Pamookova ide prvo na intenzivno raskuživanje oštrim insekticidima.
U mojima ih unatoč rupama nema. Pokrepalo davno.
Šasije su kako-tako. Neke relativno dobre, neke loše. ali sve izgledaju kompletne.
Uglavnom nedostaju EL41, indikatori (EM4) neispravni ili ih nema, a za ostalo ćemo tek vidjeti.
Tri stražnja kartona postoje, ostalo će trebati replicirati, naravno ako će svih pet u restauraciju.
To još moram vidjeti.
Uglavnom, više zafrkancije nego što sam mislio. U stvari, namjera mi je bila od prvotna četiri sastaviti jednog
Nakon rastepanja, vidim da su postojala dva modela.
Glavna "razlika" je ispravljačka cijev.
U tri primjerka se radi o AZ1, a u dva o EZ80, tako da ne vjerujem da se radi o tvikanju.
I još jedna: na zadnjem radiju je zvučnik u sredini, za razliku od ostalih gdje je sa desne strane prednje ploče.
Stakla si isto dvovrsna i razlikuju se po boji donjeg dijela, mada nije bilo nekog pravila po kojem su bila u aparatima.
Sva su OK.
Isto tako, svi mesingani dijelovi su skinuti i idu na detaljno čišćenje.
Doista se radi o "hrpi smeća", ali hrpi smeća s potencijalom
Budući se radi o "serijskoj" restauraciji, malo će potrajati jer ide na red nakon nekih drugih stvari, a posebno nakon dovršetka aktivnosti na poslu koje bi se trebale smiriti za tjedan-dva.
Par slika:

Pamookov je dislociran pod stol za svaki slučaj da nešto u njemu počne vikati "I'm alive"

Klasični primjer kako sve izgleda iznutra

Osim rupa, u jednom je bilo i groblje kućnih ljubimaca:
Mikro kostur je ispao kod otvaranja i nije mi se baš tražilo da ga uslikavam

Svi sitni dijelovi (gumbi, šarafi i sl.) su u ovoj kutiji, i ona ide prva na "prokuhavanje", pa ćemo tek onda vidjeti koliko će toga biti iskoristivo.

.