Radio iz 1935. koji je "odrađen" prije koju godinu.
Kao takav i nije bio u previše lošem stanju kada je stigao.
Prljav i pohaban, ispucanog laka, nedostaju skoro svi gumbi, ali sve u svemu OK.
Slika je nakon prvog raskuživanja

Prvo sam sredio kutiju koju je trebalo polijepiti, srediti manja oštećenja i impregnirati.
Nakon laganog brušenja osvježio sam je sa par slojeva šelaka, tek toliko da nestane dojam ispucanosti i pohabanosti.
Takve, relativno stare aparate nije baš fora restaurirati u mint stanje jer nekako izgube autentičnost.
Na ovaj način je to ipak moguće ako baš bude zatrebalo.
Veći problem su bili gumbi jer je originalan ostao samo jedan, a i taj je bio oštećen.
Pala je odluka da se naprave novi.
Budući se radi o jednostavnim, šesterokutnim gumbima, odlučio sam ih napraviti najprimitivnijom metodom od epoksidnog kita koji je dobro odradio svoj posao
Prvo sam popravio originalni gumb kako bih mogao napraviti kalup.

Kalup je napravljen od istog materijala.

Pikse sam napravio od 10 mm mesingane šipke koje sam narezao na duljinu, izbušio rupu za osovinu i navoj za 3mm šaraf za stezanje.

Nakon toga je slijedio dosadni posao oko utiskivanja epoksida, sušenja i tako četiri puta

slijedilo je vrlo malo šmirglanja.
Rezultat je ispao sasvim OK pa se moglo nastaviti s lakiranjem.

Lakirao sam ih s lakom boje bakelita i lagano prešao s posebnim sprejem koji je donio dašak potrošenosti.

Daljnji postupak restauracije aparata možda i nije previše zanimljiv.
Tek slika dovršenog :

Eh, da.
Platno se raspalo kod pokušaja čišćenja, što je bilo i očekivano jer je bilo krhko i skoreno.
Zamijenio sam ga s vrlo sličnim.
Inače, kuda god putujem, gledam krpe koje bi se mogle iskoristiti u sličnim situacijama
Ovo platno je iskrojeno od ručno tkanog pamučnog šala kupljenog u Maroku.