Radi se o dinamičkom ekspanderu o kojem se više može saznati ovdje.
Pojednostavljeni DBX sustav kontrole šuma se ugrađivao i u najskuplje, uglavnom studijske kasetofone.
Ovaj je vrlo kompleksan a pogled u unutrašnjost dokazuje da je napravljen vrlo ozbiljno i promišljeno do zadnjih detalja.
Došao je "mrtav" i stajao dugo na hrpi.
Na stolu i ispod njega se u plastičnoj "projektnoj" kutiji mota već neko vrijeme jer nakon detekcije kvara koji nije velik nije mi se dalo zafrkavati s njim budući je trebalo uložiti dosta rada. Ali, zatrebala mi je kutija
Prvi problem je bio jedan mrtav stabilizator napona.
Netko je već nešto pokušavao popraviti ali je imao manje živaca od mene i nije išao dalje kad je ustanovio da to nije sve pa je čak i stabilizator ostao raskopan
Veći problem je naše omiljeno ljepilo kojim su japanci (a tu vidimo i ameri) keljili sve živo kao zalijevali kondenzatore i žice.
Ukratko, ljepilo je izjelo hrpu žica.
Praktički svaku žicu je trebalo otkopčati, skratiti i zalemiti natrag. Dobar dio onih koje su se još držale su se tim postupkom jednostavno raspale što je tražilo dodatni napor da se "batrljci" iskopaju iz pločica.
Uglavnom, trebalo je nekoliko sati posla da se to odradi.
Sve je išlo van i udri....

Sklapanje je isto oduzelo nešto vremena jer je prednja ploča nagurana na dva kata

Nakon 24 satnog testa i malo glancanja uređaj najvjerojatnije ide u vreću i na nekakvu policu ….