Saba Duo clock B

Re: Saba Duo clock B

PostPostao/la amater_total » Sub stu 30, 2013 6:54 pm

Ovakva Saba je i dan danas uz uzglavlje kreveta mojih roditelja. Kupljena početkom 80-ih, i od tada nije bila isključivana iz struje, osim kad su bile redukcije :lol:
Mislim da je accu promijenjen dva-tri puta, ali ostalo nije ništa dirano. Za mene posebno drag uređaj :)
Usput, takvi i slični uređaji koštali su skoro cijelu plaću, a bili su i odličan svadbeni poklon u to vrijeme !
Ja sam u to vrijeme kao tinejđer imao još jači stroj. Philipsa sličnog ovome http://www.radiomuseum.org/r/philips_clock_radio_90as39090_as.html ali još opakijeg, jer je imao senzorske tipke za biranje 4 predprogamirane stanice :violin:
Slušao sam ga dvije-tri godine, čuvao od bilo kakvih ogrebotina (da, već tada sam bio malo čudan :snooty: ) i prodao za 300 maraka jer je bilo vrijeme za nabavku radio kazetofona http://www.shizaudio.ru/audio/details.php?image_id=13617 kojeg sam platio dvostruko više. Još danas u sjećanja mogu dozvati miris tog novog Sharpa kad sam ga unio u svoju sobu...
Uglavnom, sada kraj svog kreveta imam neku jeftilen budilicu i užasno mi je žao mog philipsa :x
Čak sam ugledao jedan takav na sajmu u V. Gorici, mogu reći da mi je srce počelo užurbano lupati, ali bio je u tako jadnom stanju da ga nisam htio nositi doma, samo bi me još više rastužilo.
Neke stvari stvarno ne treba nikada prodati, ali to kasno shvatiš.
amater_total

Re: Saba Duo clock B

PostPostao/la stressman » Sub stu 30, 2013 7:17 pm

jeftina budilica je i mene izludivala, radio nis ne lovi, buzzer je da te odmah ujutro glava zaboli, a tipke si moao ko konj stiskati nakon pol godine. kad sam slozio sabu, rastavio sam i ocistio ovu novu, dobila ju je na poklon mala suseda koja je ove godine krenula u prvi razred :)
as vintage as it gets

Slika
stressman

Prethodni

Vrati se na: Refresh starih uređaja