zlatko napisao:daluka napisao:aparatusonitus napisao:ok...sve je u redu s ampom, sad sve lijepo vrati nazadizlazni nivo je nešto niži jer je izlaz s kolektora vas-a opterećen s dvije npv. Problem je definitivno na pločici ton kontrola, na relaciji vol. pot - loudness prekidač - potovi za visoke/niske. provjeri i samu pločicu F-2759 da nešto nije naciklo (oku nevidljivo bez povećala i laganog savijanja pcb-a), ukratko spojeno i sl.
O tome i ja razmišljam,
Ponovi test sa signalgeneratorom i osciloskopom na R03 i 04, na prijašnjem testu već se vidi razlika ulaznog signala.
... ulazni signal je isti - kratkospojio sam kanale na ulazu ... neka sitna razlika koja se vidi je do kvalitete i rezolucije osciloskopa od 20$
... malo su mi sporiji odgovori kad treba nešto snimiti jer sam u gužvi s poslom , evo slikice ponovo snimljenog signala na ulazu i iza R4
Gladajući malo dulje signal (10Hz), odnosno ono što prikazuje osciloskop, desni kanal malo češće ima neku malo višu vrijednost. Kako je rezolucija 1 mV, tako se događa plesanje vrijednosti od 1mV - ovo uhvaćeno je srednja i najčešća vrijednost. Bez obzora na nedovoljnu preciznost može se naslutiti da iza R4 desni kanal ima mrvicu veću razinu signala koja se neda jasno odrediti u rezoluciji koju ima ovaj skop...