digitalni display

digitalni display

PostPostao/la baxa » Sri lip 10, 2015 9:41 pm

Treba mi digitalni dispay led crveni na kojem se prekidačem bira između dva fiksna prikaza i to: '33' i '45'
Može li mi to netko napraviti?
Ja baš nisam na 'ti' s tom vrstom elektronike.
Zahvaljujem unaprijed
baxa

Re: digitalni display

PostPostao/la deleted user » Sri lip 10, 2015 11:36 pm

Ako imas poznanika koji je u informatici "od pamtivjeka" onda imas srece jer je velika vjerojatnost da ima negdje pokoji display iz kucista za PC iz doba "slaganaca", norocito za 486 i Pentium sa "turbo" switchem. Uglavnim su bili zeleni, ali bilo je i crvenih. Gotov proizvod. To je ono sto trazis. ;)

PostPostao/la baxa » Čet lip 11, 2015 9:03 am

Ima u čipoteci za kupiti display ili za 30kn digitalni voltmetar.trebao bi preraditi da taj voltmetar ne prikazuje napon nego neke fiksne brojeve ali neznam to napraviti.
baxa

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet lip 11, 2015 9:08 am

Imam ja hrpetinu crvenih 7-segmentnih displaya koji mi sakupljaju prašinu jer su davno kupljeni za neki projekt od kojega ništa nije bilo pa ti mogu ja nešto iskemijati. Displayi su ti 17x12mm veličine.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Čet lip 11, 2015 9:16 am

Khadgar2007 napisao:Imam ja hrpetinu crvenih 7-segmentnih displaya koji mi sakupljaju prašinu jer su davno kupljeni za neki projekt od kojega ništa nije bilo pa ti mogu ja nešto iskemijati. Displayi su ti 17x12mm veličine.

Nisu problem displeji, ima ih svakakvih za kupiti i nisu skupi. No treba napraviti neku matricu koja ce u jednom polozaju upaliti 33, a u drugom polozaju 45 na ta dva segmenta.
Nije komplicirano, ali nisam nikad takvo sto radio jer mi nije trebalo...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet lip 11, 2015 9:22 am

Ne vidim di bi tu bio problem već imam neke ideje u glavi.Sutra idem u Split malo na "odmor" pa tamo imam dovoljno vremena za razmišljanje o ovom "problemu",ako se Baxi ne žuri jer se vraćam tek negdje oko 1.7.,ako mu se žuri ionako nosim lemilo sa sobom jer imam dolje nekoliko zadataka pa ako dobijem riješenje složim mu to na protoboardu.
Khadgar2007

PostPostao/la micro » Čet lip 11, 2015 11:23 am

Ma to ce ti rijesiti Khadgar2007 sa nekim jeftinim pic-om , 2-3 reda programskog koda i neki ultra efikasni displej da moze direktno pic da ga pogoni, a "psiholosku" podrsku ce dobiti ovdje na forumu , red je vec da nesto i napise a ne samo kopira sa neta-a , kad se vec naoruzao programatorima :)

Ja bi to rijesio sa dve ledice ili jos bolje i bez ledica i displeja samo prekidac i oznake 33 , 45 :)
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet lip 11, 2015 11:32 am

Hehe, iskreno rečeno od kad sam kupio PICkit3 upucao sam samo jednom u PIC program i to je bilo daaaavno. Ali da će se trebati prihvatiti posla oko PICeva i pisanja koda trebati će pogotovo za jedan malo jači projekt kojeg planiram.
Khadgar2007

PostPostao/la baxa » Čet lip 11, 2015 11:58 am

Hvala ti Kaghdagar.Žuri mi se dosta jer bi to trebao ugraditi u jedan moj projekt gramofona koji je praktički gotov samo nisam pripremio mjesto za display jer neznam veličinu I oblik. Sljedeći tjedan bi to trebali ici na farbanje pA moram pripremiti rupe za ugradnju displaya
baxa

PostPostao/la Edison » Čet lip 11, 2015 12:57 pm

baxa napisao:jer bi to trebao ugraditi u jedan moj projekt gramofona koji je praktički gotov samo nisam pripremio mjesto za display jer neznam veličinu I oblik. Sljedeći tjedan bi to trebali ici na farbanje pA moram pripremiti rupe za ugradnju displaya

Baxa, u tom slucaju prvo nabavi 7-segmentne displeje kakvi ti odgovaraju, pa ce se indikacija (paljenje brojki) rijesiti kasnije. Bitno je da mozes kvalitetno pripremiti otvor i nacin montaze za taj displej.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

Sljedeće

Vrati se na: Pomagala