Hm...
Po ovome što vidim (ispravite me ako griješim), ovo bi se prije nazvao konfiguracijski (podešavajući) nego kalibracijski fajl.
Pojam "Kalibracija" se počinje po internetu koristiti gdje treba i gdje ne treba

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kalibracija je skup operacija koje pod određenim uslovima utvrđuju odnos između vrijednosti koje prikazuje mjerni instrument ili mjerni sistem i odgovarajuće
poznate vrijednosti referentnog standarda.
Podešavanje je smanjenje odstupanja na najmanju moguću vrijednost s ciljem optimiziranja točnosti.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Naime, Kalibracija bi po definiciji bila mogućnost podešavanja paramet(a)ra nečega prema fiksno definiranom etalonu.
Ovo mi prije sliči na korektor krivulje.
Ne znam što znači ovaj drugi broj (neki faktor korekcije?) pa ne znam kako to funkcionira u stvarnosti.
Mislim da je nemoguća misija iskalibrirati nešto samo po tome što se pretpostavlja da će određena serija kapsula imati posve iste karakteristike

No, to i nije ključno kod ovakvih mjerenja kod kojih je važnije vidjeti neke odnose nego posve točne vrijednosti.
Još manji problem će biti zvučne kartice jer sve one mogu prenijeti cijeli raspon (ovisno o onome što "uđe" u njih).
To će najviše ovisiti o ulaznom sklopu za mikrofon i izlaznom za slušalice (ulaz u pojačalo).
Ali i to ne bi trebalo biti problematično kod manje kompleksnih sadržaja tipa sinusoida, generiranih bijelih ili ružičastih šumova i sl. koji se kod mjerenja najviše i koriste.
Ne znam što točno "izravnava" konfiguracijski (kalibracijski) fajl i na koji se način primjenjuje, ali imam osjećaj da bez njega sama kapsula nije ne-znam-što.
Zapravo bi kroz cijeli raspon frekvencija "pravi" mikrofon trebao davati više-manje isti izlazni nivo, bez velike potrebe za softverskim "izravnavanjem", pogotovo ako se radi o kompleksnijim signalima koje osluškuje.
Tako npr. mikrofon koji sam već negdje opisao, ima praktički "ravnu" karakteristiku od 15-16.000 Hz bez ikakvog dodatnog izravnavanja.
Od 16-20 KHz ima neki pad (od 3 dB na 18 kHz i 5 na 20kHZ)) što je zanemarivo u odnosu na ovaj opisani.
Onaj koji je posve ravan do 20 kHz je bio dosta skuplji pa me nije previše "uzbuđivao"

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......