Regulacija visokog napona - kontrolirana

Re: Regulacija visokog napona - kontrolirana

PostPostao/la deleted user » Uto tra 29, 2014 1:32 pm

PostPostao/la deleted user » Uto tra 29, 2014 1:38 pm

PostPostao/la Dean » Uto tra 29, 2014 4:33 pm

LesFaul napisao:A zatim slijedi i nastavak teme:

http://www.bartola.co.uk/valves/2012/10/13/new-ht-bench-supply/

UUUUuuuuu. to bi moglo biti to. Regulacija sa malim naponom (ono sa LF351), zanimljivo ! :clap:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto tra 29, 2014 4:52 pm

Šema mi se sviđa,ima referentni napon koji se uspoređuje sa izlaznim,zasebno napajanje koje ne ovisi o reguliranom naponu. Nisam nešto puno razmišljao o ovome u zadnje vrijeme jer imam drugog posla ali trebalo bi i to doći na red relativno uskoro. Uskoro će doći Triode festival pa se nadam da će biti korisnih informacija od znalaca koji će biti tamo. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la deleted user » Uto tra 29, 2014 10:21 pm

Dean napisao:
LesFaul napisao:A zatim slijedi i nastavak teme:

http://www.bartola.co.uk/valves/2012/10/13/new-ht-bench-supply/

UUUUuuuuu. to bi moglo biti to. Regulacija sa malim naponom (ono sa LF351), zanimljivo ! :clap:

I Ale je jedan od ozbiljnijih likova u ovom svijetu pa ne vidim razloga da ne bu dobro. Eto, od mene si dobio poklon za rodjendan, sad mi uzvrati pronalaskom i slanjem na adresu onoga sto si "posijao" negdje u bespucima cvjecarnice... :mrgreen:

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon kol 17, 2015 3:19 pm

Da malo podignemo temu iz mrtvih. Malo sam razgovarao sa Deanom preko PMova te sam ga podsjetio na ovaj ispravljač. Rekao sam mu da ću se lagano prihvatiti posla oko crtanja PCBa pa evo prvih rezultata. Šema je ona koju je stavio Les Faul. Idem na koncepciju da imam tri pločice.Jedna sadrži grec te glavne elektrolite,na njoj se može sa brikom birati hoće li se ići na multiplikator napona(kao u originalu) ili na ispravljanje sa standardnim grecom.
Druga sadrži sklop koji imitira LC filter, a treća će biti sa regulatorom. Sve tri pločice će se moći montirati jedna na drugu radi toga sam predvidio da jedan par rupa za montažu bude jednako razmaknut na sve tri pločice. T
Za sada se držim originalne šeme ali kako imam na lageru određenu količinu LM10(operaciono pojačalo sa izvorom referentnog napona) mislim prepraviti šemu u bližoj budućnosti. Također bi ovakvu regulaciju ubacio u curve tracer za napajanje G2 kod lampi.

grec.jpg

gyrator.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri kol 19, 2015 2:12 pm

Ovih dana sam nešto kemijao kombiniranjem LM10(operaciono pojačalo+izvor referentnog napona) da izbacim LF351 i eksterni izvor referentnog napona iz Bartoline šeme i stavim LM10. Znači princip je ostao,dio izlaznog napona ide na OP koji to uspoređuje sa referentnim,a izlaz OPa ide na mosfet koji upravlja glavnim mosfetom za regulaciju napona. Mogao bi se ubaciti još jedan LM10 za strujnu regulaciju ali o tom potom.

LM10+Bartola.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la ilimzn » Sri kol 19, 2015 11:17 pm

A di ces nac LM10?
ilimzn

PostPostao/la tom_hifi » Čet kol 20, 2015 6:53 am

tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet kol 20, 2015 10:02 am

LM10 imam 10tak komada koje sam uzeo u zadnjoj narudžbi u TMEu. Macola mi ga je preporučio jer je zgodan integrirac. Inače u planu mi je da sa njime i napravim jedno niskonaponsko napajanje,a čujem da HP 6228B ispravljač ima dobrih caka za pokupiti.

P.S.
@Ilimzn, svaki puta kada vidim tvoj odgovor ma moj post razmišljam da li da kliknem na link ili ne. Drago mi je vidjeti da ovaj puta sve prošlo ok i pretpostavljam da sam dobro iskemijao šemu jer da nisam sigurno bi reagirao. :mrgreen:
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala