Da malo podignemo temu iz mrtvih. Malo sam razgovarao sa Deanom preko PMova te sam ga podsjetio na ovaj ispravljač. Rekao sam mu da ću se lagano prihvatiti posla oko crtanja PCBa pa evo prvih rezultata. Šema je ona koju je stavio Les Faul. Idem na koncepciju da imam tri pločice.Jedna sadrži grec te glavne elektrolite,na njoj se može sa brikom birati hoće li se ići na multiplikator napona(kao u originalu) ili na ispravljanje sa standardnim grecom.
Druga sadrži sklop koji imitira LC filter, a treća će biti sa regulatorom. Sve tri pločice će se moći montirati jedna na drugu radi toga sam predvidio da jedan par rupa za montažu bude jednako razmaknut na sve tri pločice. T
Za sada se držim originalne šeme ali kako imam na lageru određenu količinu LM10(operaciono pojačalo sa izvorom referentnog napona) mislim prepraviti šemu u bližoj budućnosti. Također bi ovakvu regulaciju ubacio u curve tracer za napajanje G2 kod lampi.
grec.jpg
gyrator.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.