Punjac praznjivac baterije toyota hibridne

Re: Punjac praznjivac baterije toyota hibridne

PostPostao/la Fantocci » Pon lis 27, 2025 11:31 am

Kažeš da tvoj ima NiMH baterije? Zanimljivo, mislio sam da su svi auti na litijevim.
To sa čišćenjem kanala je dobra ideja, moram jednom i ja provjerit koliko mi je to dostupno bez da skidam bateriju od 270 kila :) ....
Prva stvar koju ću napravit je promjena ulja u reduktoru; kažu da je potrebno na nekih 80.000 koliko ima moj, a nije teško za odradit. Ostalo mi sve funkcionira b.p. a range je kakav je. Za mene dovoljan. Auto sam platio 3000 i sada nemam nikakvih troškova sa njime. Samo teraj i puni iz viškova, znači besplatno.
Fantocci

PostPostao/la Bepone » Pon lis 27, 2025 12:07 pm

moj jos uvijek ima.NiMh, zavidane na vidu i to smatran da je prednost znaci tko zeli moze rastavit :P

da sam se bavio vise tom baterijom zadnjih godina ne bi ni imao probleme, tek sad kad sam zagrebao ispod povrsine i vidio da sam si sam kriv za to, jer mi je vent za hladjenje bio zacepljen, nisam cistio niti jednom u 10 god :mrgreen:
nigdje nije pisalo, nije ni bilo na televiziji :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon lis 27, 2025 12:08 pm

Fantocci napisao:. Za mene dovoljan. Auto sam platio 3000 i sada nemam nikakvih troškova sa njime. Samo teraj i puni iz viškova, znači besplatno.

dobri rezultati vozis se za nic :dance:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto lis 28, 2025 11:47 am

Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto lis 28, 2025 7:31 pm

dosle su glavne komponente za punjac, 24V (za PLC), 12V (za ventilator baterije) napajanja, i 300V, 0.5A LED driver, radit ce u 250V 0.5A konst.struja modu
IMG_20251028_160444.jpg

IMG_20251028_160531.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Fantocci » Sri lis 29, 2025 10:39 am

Treba ti još puno AI (ne mislim na umjetnu inteligenciju :) )
To neće biti jeftino.
Fantocci

PostPostao/la Bepone » Sri lis 29, 2025 11:37 am

3x AI ce posudit prijatelj pa ce vaj punjac na plcu vredit 5000 eur, jos malo pa vise nego auto :lol: :lol:

ali iman vec viska ovaj rack, tako da su samo kupljeni ovi izvori , prekidaci , tipkala.. gledan neku kutiju i to je to od hardvera, mislin da cu ugradit u onu za kumpir.

kad zavrsin s ovin gre decommisioning i plc se vraca na svoje mesto, a kartele prijatelju.. pa cu u buducnosti onu varijantu sa PIC-em razvijat
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pet lis 31, 2025 12:52 am

dela se na hmiju, testovi u toku svih funkcija i zastita, izgleda da cak i dela :P
trenutno izgleda ovako, sastavio sam i alarmnu listu da napise ca se desilo tokom svakog stop eventa
app1.png
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pet lis 31, 2025 12:58 am

snimao sam i auto u pogonu za doznat koje celije su potrosenije, i evo kako to izgleda
BAT.png

prve dvije slike su pogon sa baterije, bez benzinskog motora, znaci trosi se.. pod opterecenjem srednji clanci imaju nesto nizi napon, ali dovoljno je i za 0.3V da ECU dugorocno prijavi problem..snima neko duze razdoblje...

krajnje desno je slika tokom kocenja, regenerativnog nacina rada (punjenje baterije) gdje se vidi da tocno ti srednji clanci imaju najvisi napon!
i ca to znaci, da se brzo prazne i jos brze napune?!

znaci da im nije preostalo puno kapaciteta vise..mogao bi i narucit sad jedno 4 komada rabljenih 5Ah sa neta ali jos je prerano, vidjet cemo ca ce bit nakon rekondicirniranja i 5,6 ciklusa puni - prazni. ali kandidati se polako naziru.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Ned stu 02, 2025 2:00 am

malo je vikend usporio napredak ali delalo se , na aliekspresu sam uzeo signalne lampice i prekidace po jako jeftino , moren rec da jako lepo svijetle..

jos sam malo delao na hmiju, ugradio brojac radnih sati - prvo vrijeme potrebno da se dostigne pun napon bilo kojeg clanka - i po njemu kapacitetmetar baterije (struja punjenja 0.5A x broj sati= /Ah)
Screenshot 2025-11-02 002300.png
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala