Trebala mi je lemilica za po terenu koju sam koristio svakodnevno.Preko 5 godina me služila sklepana lemilica sa Wehlerovom ručkom(plastična ručka) i neki noname grijač od 40 W/220 V a u tu skalameriju uspio sam ugurati i Wehlerov vrh.Doduše trebalo je za desetinku mm malo pobrusit i rupu u grijaču i vrh.I to je klapalo savršeno dok jednoga dana grijač nije otišao u vječna lovišta.
-Onda sam sav sretan za nekih cca 100 kn našao neku plavu kinesku lemilicu koja je bila 30/120 W-220V. Naime,imala je tipkalo koje bi premostilo jednu diodu u seriji s grijačem.I mislio sam si-hebote koja super lemilica(radila je skoro 2 godine ,skoro svaki dan na terenu).A onda je i ona "prdnula".Mislio sam si nema veze,ionako sam kupio još jednu istu rezervnu.Ali ta je otišla za tjedan dana!?
OK-nisam imao sreće.
Nabavio ja još jednu taku plavu s crvenim gumbićem.
Otišla za 2 tjedna.
E sad je vrag odnio šalu.
Pa iskopo iz ladice neku lemilicu 12 V/30 W koju sam kupio onak -da se nađe.
12 V/5 A cigla za napajanje monitora poslužila je ko ispravljač za lemilicu.
Ali vrh je bio obični komad bakra.
A one skurene plave-imale su odličan vrh-doduše totalno nekompatibilan s ovom lemilicom.
Od onih kineskih plavih vrh je bio cijev koja se naticala na grijač-a ove 12 V-oltne komad bakrene žice koje se stavio u rupu grijača.
Pa pošto sila zakon mijenja-onu cijev od vrha plave kineske lemilice sam sprešao i izbrusio. Sad je mogla uči u grijač od 12 voltne lemilice.
I da ne duljim-tu kombinciju na terenu koristim već preko 4 godine i radi besprijekorno.
A imam i galvansko odvajanje.