Kao što rekoh prošli tjedan mi je došao ovaj stereo koder u ruke pa sam se preko vikenda prihvatio posla da ga malo sredim.
Grundig SC5A (1).JPG
Već sam rekao da je odmah na početku imao problemčić sa jednim elektrolitom u napajanju tako da sam odlučio lijepo zamjeniti sve elektrolite, staviti pastu na hladnjake tranzistora u napajanju i očistiti preklopnike. Potenciometre nisam čistio jer ne vidim nikakvo krčanje dok ih okrećem i gledam signal na osciloskopu,a do njih nije teško doći pa ako bude potrebe za time lako se odradi.
U napajanje sam stavio malo veće elkose(jedno 4 puta veću vrijednost

) jer osim FG i FC serija nisam imao vulgaris elkose potrebne vrijednosti, a Nichicon FG nema šanse da se stavi u ovako nešto. Za vezne elkose sam stavio Panasonic FC jer ti se još uvijek proizvode te ih nije šteta,a baš ne bi tu stavio nekakve low ESR za SMPSove. Osim elkosa ima i par tantala na PCBu koje sam zamijenio sa novima i naravno stavio sam one za nešto veći napon nego što su bili.
Grundig SC5A (18).jpg
Grundig SC5A (13).JPG
Običan 1kHz signal
Grundig SC5A (16).JPG
Stereo modulirani
Grundig SC5A (14).JPG
Mono modulirani
Grundig SC5A (15).JPG
Stereo modulirani sa 19kHz pilot signalom
Grundig SC5A (17).JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.