novi prijekt starog mor$%na

Re: novi prijekt starog mor$%na

PostPostao/la yoke » Uto stu 29, 2022 7:32 pm

ja ne viidm problem s brzim scenama, ni ovdje na oledu a ni na staroj plazmi...tako da...ne znam....
yoke

PostPostao/la grunf » Sri stu 30, 2022 12:43 am

kad ste već uletili sa televizijama ako niste znali Philips ,Loewe i LG su prije bili takoreći ista firma, uglavnom sa LG ekranima,elektronika kako tako a LG je bia najgori , SONY je tada bia iza njih ,a Panasonic je nekako drža korak , pojavom LCD ekrana prevlast preuzmaju LG i Samsung i tako je do dana današnjeg , nažalost SONY je kasno uletia u utrku kao i Panasonic kojeg su tada držale plazme a posli je iša skupa sa LGjem tako da ni danas nisu u istom rangu zbog tog zastoja u početnoj fazi razvoja LCD ekrana , ja bi se da sad moram odlučia za LG ili Samsung samo zato šta imaju najbolje matrice tj.ekrane , isto vridi i za monitore , ali treba pronaći onu di elektronika prati kvalitetu matrice ;)
šta se tiče OLED-a tu je najbolji LG koji ga prvi razvija sa Philipsom

u doba kad sam ima Loewe u dućanu definitvno su imale najbolju sliku na tržištu(sa LG ekranima), bile su skupe , posebno tad početkom 2000tih i impresivno teške ali odrađene vrhunski sa mogućnosšću dodavanja dodatih modula ajmo reći dodatne opreme :D

edit , prije nekih 15tak godina kad je LCD počea dobivati prevlast nad katodnim cijevima bia san šef velikih dućana tehničke robe i zna bi na zidu imati i do 40-50 tv-a šta lcd-a šta plazmi i sve spojene na isti izvor digitalno , sva srića šta bi ljudi došli preblizu tv-a i gledali sliku a da su samo stali malo dalje i pogledali više odjednom neke televizore nikad ne bi prodali jer su imali užasnu sliku :lol:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la ilimzn » Čet pro 01, 2022 7:14 pm

dredder napisao:A nisam znao da je LG u mene je lcd LG isto ispadne super slika kad je statična ali se blurra kod pokreta inače mi ne bi trebalo ništa bolje u životu kad se likovi ne bi pomicali. A kod yoke se vidi da je to dobro, na danjem svjetlu i u cinema mode-u mislim!?. Imaš crnu, kontrast, boje vidiš a nisu prezasićene. Vidi se da je to dobro pitanje je samo pokreta u LG je to loše, sony to ima dobro riješeno sa x-reality.

E da, crtići jesu malo varljivi većinom izgledaju dobro na tv kad se fotka.

Upravo sve te modove i dodatne procesinge slike i kojekakve ko zna reality treba pogasiti jer koriste adaptivno procesiranje iz nekoliko frameova za redom pa se kod brzih promjena slike ili brzih pokreta pojavljuju artefakti. Osobno ja to sve poisključim i onda tek znaš što imaš.
ilimzn

PostPostao/la yoke » Čet pro 01, 2022 8:23 pm

Ja ne znam niti jedan TV kojem te gluparije pomazu...
Kod mene je sve to iskljuceno i tek tad je slika ok...
Cim se upali bilo kakvo dodatno procesiranje slika postane neprirodna
yoke

PostPostao/la drz » Pet pro 02, 2022 9:47 am

Tocno. Nevjerojatno mi je koliko ljudi gleda tv s ukljucenim procesiranjem slike koje stvara potpuno neprirodni tzv. efekt tv-sapunice. I to ih uopce ne smeta.
drz

PostPostao/la Fantocci » Pet pro 02, 2022 10:44 am

A ja ne volim prevelike ekrane. Dakako, zavisi od daljine gledanja ali često viđam da ljudi kupuju što veće, to bolje, pa nek se vidi raskoš.
I onda im je slika bljak.
A kod mene na 50 inča oštra ko žilet i ne treba mi ništa više. Jedino živcira kod motoGPja jer su info napisi trkača na lijevoj strani veoma mali.
Fantocci

PostPostao/la dredder » Pet pro 02, 2022 12:36 pm

Svi moji frendovi koji su kupili tv za mjesec dana su rekli a mogao sam i veći. Imaš pravilo za veličinu tv ovisno o udaljenosti do kauča e zato ja sam tu dodao moje pravilo a to je maksimalna dijagonala za udaljenost s koje se gleda plus još jedan broj. Znači ako je 37" onda 42", ili gdje je 50" može sigurno i 55" naprimjer. Za cijenu većeg tv daš malo više u kvalitetu tv-a.

Kome je sve premalo ima projektor, pogledaš film i bok.
dredder

PostPostao/la yoke » Sub pro 03, 2022 10:35 pm

Nita...
Ovo svira...laganini...
Visoki i srednji jako ljepo...
Opet, sve na uvo, bez mjerenja, nisam uhvatio vremena...

Bit ce nesto do bozica :mrgreen:
yoke

PostPostao/la yoke » Pon pro 05, 2022 10:27 pm

Skupio hrabrosti pa okinuo i pojacala ya subove
Svih osam kanala i 12 drajvera rade :geek:
Kolko dugo / vidjet cemo
:lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
yoke

PostPostao/la grunf » Pon pro 05, 2022 10:34 pm

yoke napisao:Skupio hrabrosti pa okinuo i pojacala ya subove
Svih osam kanala i 12 drajvera rade :geek:
Kolko dugo / vidjet cemo
:lol:

svaka čast šjor :D
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici