SasaKC83 napisao:kaeto?
Ja nalijepio kinesku gotovu karbon ploču od 1 mm na šperu sa PU ljepilom da vidim kak će ispast i kak se reže na CNCu...
Ispalo je savršeno i reže se jako lako....glodalo za aluminij i 20 000 rpm i 20 mm u sekundi...nema beda, papa ko ludo, lakše nego aluminij jer se ne rastapa ako ideš presporo, kod aluminija je to najveći problem..vidjet ćemo kolko će glodalo izdržati....
A izgleda mrak!
O cijeni po kvadratu ovakve kombinacije nije pristojno razgovarati.

ovo je igra živaca s karbon fiber tkaninama i epoksidom

.... prvo sam mislio da je ovo kod tebe vinil naljepnica, onda vidim da nije bas tanašno, sad mi je jasnije - ploča i udri.... ja idem drugim putem, carbon fibre twill pa da vidimo kako se ponaša... ovi volume potovi su proba, karbon vlakna narezana na relativno sitno, nacrtan i 3d printan trodjelni kalup, sprej za odvajanje i onda natrpavanje vlakana i epoksida.... nije loše, iako je najbolji rezultat s čistim ugljikovim vlaknima, ova varijanta s crveno bojanim kevlarom (hibrid carbon fibera i kevlara) izgleda odlično kao tkanina, ali u ovoj varijanti za kalup nije baš naj... kevlar se ne da fino pošmirglat, unatoč varijanti 120/240/400/800/1500/2000 gradacije.... polakirao sam, izgleda dobro, ali svejedno ga čisti karbon šije izgledom za red veličine.... no, igramo se dalje

20220411_111636.jpg
20220411_112829.jpg
20220411_121021.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.