B&W DM 601 S1

B&W DM 601 S1

PostPostao/la sinisap » Sri kol 05, 2020 11:21 am

Tam negdje u 3mj našao sam na cesti bačene 601. Misli sam sigurno ne rade pa ako ništa više bu iskotistio neke kondove sa skretnice. Jedna kutija kao nova druga malo natučena po rubovima, maskice zmazane ali u komadu. Visoki naravno utisnuti,ostalo ok. Spojim i jedna radi na drugoj kutiji visoki ne rade. Odnesem visoke do Senfa i za par dana sve radi ali zvuk onak srednja žalost. Zatvoreno i tosta tupo.

Dali se isplati igrati sa skretnicom?
Se može dobiti malo otvoreniji zvuk ili?

Na netu ljudi ove zvučnike hvale pa sam pomislio da ja nekaj izmišljam ali bio je i jedan frend i nije mogao vjerovati kak to loše radi. :snooty:
sinisap

Re: B&W DM 601 S1

PostPostao/la cappucino » Sri kol 05, 2020 12:12 pm

Sory na ovakvom odgovoru, ali:
što ti znači zatvoren i dosta tupo? igrati se sa skretnicom?
Ponajprije, u kojoj prostoriji se nalazi zvučnik / amp?
To što netko nešto hvali kod sebe, ne znači da u nekom drugom prostoru mora raditi odlično.
Na kraju svatko ima svoje ukuse.
Govorim iz osobnog iskustva.
Prijateljski pozdrav.
cappucino

PostPostao/la sinisap » Sri kol 05, 2020 12:33 pm

cappucino napisao:Sory na ovakvom odgovoru, ali:
što ti znači zatvoren i dosta tupo? igrati se sa skretnicom?
Ponajprije, u kojoj prostoriji se nalazi zvučnik / amp?
To što netko nešto hvali kod sebe, ne znači da u nekom drugom prostoru mora raditi odlično.
Na kraju svatko ima svoje ukuse.
Govorim iz osobnog iskustva.
Prijateljski pozdrav.

Pozdrav.
Znam da se o ukusima ne raspravlja ali čisto sam postavio pitanje da vidim dali neko ima iskustva sa ovim zvučnicima.
:)
Sami smještaj zvučnika je dobar i sve ostalo tj amp itd.
sinisap

PostPostao/la davorin » Sri kol 05, 2020 12:46 pm

Probaj eksperimentirati sa komadićem zgužvane krpice (ne pregusto!) ugurane u bas-refleks otvor.
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Sri kol 05, 2020 1:05 pm

Lako moguće da visokotonci nisu reparirani na tvorničke specifikacije ... ništa ne uzimati zdravo za gotovo.
tom_hifi

PostPostao/la Zmajz » Sri kol 05, 2020 1:10 pm

Naravno da se isplati poigrati... već si investirao u Senfa, pogledaj ovo : http://rutcho.com/tweaks/01_bw_dm601s3/bw_dm601s3.html" target="_blank
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Bepone » Sri kol 05, 2020 1:19 pm

sinisa izvadi zvucnike i vidi u kojem stanju je skretnica.. ako ti zvuk nis ne valja, moremo krenut od nule i napravit novu skretnicu, snimit cemo bass i visoki posebno i napravit skretnicu..ustvari bolja opcija, buduci se vec popravljao visoki, oba visokotonca u oglasnik a kupis lepo dva nova kvalitetna (opcija je bezbroj vifa, seas, itd) po rupi koja ti pase.. i napravimo skretnicu za njih
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sri kol 05, 2020 1:21 pm

mislim vec imas midbas i kutiju napravljenu za njega.. ostatak je laksi posao :P
Bepone

PostPostao/la davorin » Sri kol 05, 2020 2:12 pm

Te kutije su u zatvorenim prostorima i sobama bile vrlo osjetljive na smještaj i gotovo uvijek su ostavljale dojam da imaju potmuli ton i nedostatak visokih tonova čak i kad su bile potpuno nove (kako bi naši ljudi rekli "bumijale" bi! :lol: ). Nije ih bivši vlasnik bez razloga ostavio "kraj puta". Promjena visokotonaca (tip visokotonca), redizajn skretnice uz probe i mjerenja bi možda pomogli, ali još nisam čuo od nikoga da se hvali sa uspješnim rezultatima.
Možda bi sa tim mid-basom trebalo krenuti od početka (izmjeriti ga bez kutije) i projektirati potpuno novu kutiju te uštediti sebi živaca i razočaranja.
davorin

PostPostao/la SasaKC83 » Sri kol 05, 2020 5:37 pm

Zmajz napisao:Naravno da se isplati poigrati... već si investirao u Senfa, pogledaj ovo : http://rutcho.com/tweaks/01_bw_dm601s3/bw_dm601s3.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Bome, sad mi je jasno zašto je ovaj vrištao i zvučao sljepljeno u visokima na što god da si ga prikopčao....malo su zaboravili skinut grbu od 5 db između 10 i 15 kHz. :doh:
I to jer su pustili midbas previsoko, uvijek sam mislio da je tweety zapravo sranje. RC član na basu bi ih koštao u proizvodnji ništa, ali ko bi onda kupovao skuplje zvučnike ako bi ovaj bio predobar. Inače sam skeptičan na koje kakve tweakove, ali ovo je baš pravo popravljanje.
SasaKC83

Sljedeće

Vrati se na: Zvučnici